Konstutställningar

Det finns ett varierat utbud av konst i Sundbyberg. Utställningar med alltifrån internationellt kända till oetablerade konstnärer visas av olika aktörer i staden.

Marabouparken konsthall

Sundbybergs stad köpte Marabouparken 2006 och beslöt att investera i en konsthall och restaurang.  Konsthallen drivs av en stiftelse som har som målsättning att presentera ett urval av samtidens mest intressanta svenska och internationella konstnärer för både en lokal och internationell publik. Konsthallen låter besökaren möta aktuella konstnärskap i utställningar som utforskar och speglar vad det är att vara människa i dag och introducerar på ett spännande sätt de idéer och arbetssätt som finns inom den samtida konsten.

Sundbybergs Stadsmuseum

Sundbybergs stadsmuseum visar konst av bland andra Carl Fagerberg, Carl Johan Dyfverman och Gustav Hyllengren. Museet visar också mindre tillfälliga konstutställningar. Museet drivs av Sundbybergs hembygdsförening.

Galleri UNG

Galleri UNG är ett barn- och ungdomsgalleri som ska inspirera, motivera, främja och synliggöra barns och ungdomars kreativitet i Sundbyberg. Det erbjuder ett utställningsutrymme för unga kreatörer och samarbetar med andra aktörer som skolor, mötesplatser för unga och förskolor för att skapa ett levande projektrum. Galleri UNG finns på Kulturcentrum i Hallonbergen.

Signalfabrikens bibliotek

På biblioteket i Signalfabriken i centrala Sundbyberg visas flera mindre konstutställningar per termin. Biblioteket visar också skisser och modeller för de offentliga konstprojekten.

Hallonbergens bibliotek

På biblioteket i Hallonbergens centrum finns fyra mindre sammanhängande väggar för små konstutställningar.

Senast uppdaterad 5 april 2022