Vernissage på Galleri Ung

Galleri Ung 

Galleri UNG är ett barn- och ungdomsgalleri som ska inspirera, motivera, främja och synliggöra ungas kreativitet i Sundbyberg.

Är du en ung konstnär i ålder 0–25 år och vill ställa ut din konst? Eller jobbar du inom en verksamhet som vill lyfta fram ungas kreativitet och åsikter? Hör gärna av dig till oss!

Aktuell utställning

Konstverk från utställningen färgstaka karaktärer

Sonya Pohorila

Visas 9 mars–6 april
Vernissage 9 mars kl 17.00–19.00

Sonya (Sofiia) Pohorila är en tio år ung konstnär från Ukraina, Kyiv. Hon lämnade Ukraina på grund av kriget och bor nu i Sundbyberg. Hon började måla när hon bara var två år gammal och de senaste tre åren har hon undervisats i måleri av den berömda ukrainska konstnären Anna Afanaseva. De har fortsatt undervisningen på distans. Hon går på Lilla Alby skolan och fortsätter att måla den här världen med färger. Hon ser konsten som hennes förflutna, nutid och framtid. Även om Sofiia är ung har hon redan ganska mycket erfarenhet av konst. Hon har sin egen stil, synvinkel, fantasi och humor.

”Jag vill fortsätta utveckla mitt konstnärskap, lära mig olika stilar och tekniker här i Sverige och jag vill koppla ihop mitt framtida liv med konst. Jag målar helst djur där varje individ har en karaktär och en känsla.”

Tidigare utställningar


VINTER
Visades 2 februari–3 mars

Utställningen är skapad av 5-åringar som en gång i veckan deltagit i El Sistemas verksamhet rytmik där de har dansat, sjungit, spelat och ritat utifrån Antonio Vivaldis musikstycke Vinter.

El Sistema finns i många länder i världen och vill ge barn och unga en möjlighet till positiv utveckling genom att spela, sjunga och dansa tillsammans. El Sistema i Sundbyberg är en del av kulturskolan.


MUSIC AS ART
Viktor Rydbergs högstadium Sundbyberg

Visades 20 oktober–18 november

KD3A
FROM MESH TO MATTER

Visades 15 september–14 oktober

KD 3 A är en digital 3D-konstnär och självlärd Blender artist som bor i Stockholm. Detta är hennes första utställning.

"Min utställning består av printar av 3D-modeller och korta animationer. Jag utforskar autofuturistiska och populärkulturella element och presenterar verken tillsammans med min skapande process."

Blender är en fri (open source) programvara för skapande av 3D-grafik som 3D-modellering, animation och 3D-printing.

Afrofuturism är en konst- och musikgenre som som kombinerar element av science fiction, historisk fiktion och magisk realism med en kritik av vitheten som norm.

Se mer av K3DA:s konst:
Instgram: @k3_da Länk till annan webbplats.
Artstation: artstation.com/k3da3 Länk till annan webbplats.

Bild från utsatällningen KD3

Space is the place

Visades 17 maj–3 juni

Hur kan man måla och spraya rymden? Får den plats i en ballong, eller går den att fånga i en kikare? Vad eller vem är en stjärna?

Kulturamas bild- och formelever i årskurs 8 ställer ut målningar, skulpturer och installationer utifrån temat Rymden/Justin Bieber. De visar även väggskulpturer och tredimensionella kollage som de gjort på uppdrag av Odenplans Ungdomsmottagning. Utifrån tanken att ungdomsmottagningens besökare ska mötas av konst som skapats av ungdomar i samma ålder och som kanske funderar på samma saker. Till exempel hamburgare, tamponger, sex och alla känslorna.

Pressure

Visades 20 april–11 maj 2022  

Konststudenterna Astrid Norling, Frida Kronholm, Moltas Hansson, David Zardini, Lisa Wilson och Herman Jibreus ställer ut konstgrafik i olika tekniker och fanzines. Utställningens titel Pressure (tryck) har en medveten mångbottnad betydelse. Ordet “Pressure” syftar till trycksaker, grafik och det tryckta ordets historiska utveckling. Från ett annat perspektiv syftar titeln till ett upplevt tryck i samhället, ett krav som inte alltid vägleder till välmående.

Utställningsaffisch
Senast uppdaterad 8 mars 2023