Lötsjöns utegym

Spontanidrott

I Sundbyberg finns flera platser som du kan använda, ensam eller i grupp, för egna aktiviteter. Platserna går inte att boka utan är öppna för alla.

Utegym

I Sundbyberg finns flera utegym. Du hittar dem här:

  • Ursviks motionsområde, vid löpspårens startområde
  • Lötsjön, vid slutet av Vackra vägen, snett mittemot lekplatsen
  • Rissne IP
  • Duvboparken
  • Tuvanparken
  • Hallonbergen, nedanför Toppstugan

I appen KOMPAN Fit kan du se filmer som visar hur du använder redskapen vid Lötsjöns utegym. Den innehåller också träningsprogram av olika slag. Appen är på engelska men är lätt att förstå även om du inte kan språket. Du laddar ner appen gratis där appar finns.

Aktivitetsparker

I Ursvik finns två aktivitetsparker som ligger nära varandra. I aktivitetsparken i Lilla Ursvik finns bollplan, skateboardramp och basketplan. I den andra – Forskarparken – finns en bollplan och ett utegym. Även vid Rissne IP (Idrottsplats) finns det en aktivitetspark med parkour, utegym och studsmattor.

Skateboardpark

Bredvid basebollarenan på Örvallen ligger en skateboardpark med olika ramper och hinder. Där finns exempelvis en halfpipe, quarterpipe och en pumptrack.

Bollplaner

I Sundbyberg finns det flera öppna och ej bokningsbara grusfotbollsplaner och konstgräsplaner med kvällsbelysning. Du hittar dem i Tornparken, Duvboparken, vid Lilla Albyskolan och på Skvadronsbacken i Rissne.

Det finns också ett antal mindre konstgräsplaner med sarg. En del av dem har belysning. Planerna finns på Rissne IP (Idrottsplats), ovanför Hallonbergens BP (Bollplan).

Vid Rissne IP finns också en stor plan (asfalt) för streetbasket. Den har en läktare och är målad med rosa linjer. Den kallas Rosa Pantern.

Läs mer om bollplaner här

Friidrott

På Sundbybergs IP (Idrottsplats) finns löparbanor som alla kan använda när det inte är bokade träningar eller matcher på gräsplanen.

Läs mer om friidrott här.

Simning

I simhallen finns fem bassänger och ett modernt gym med fria vikter, motions- och styrkemaskiner.

Läs mer om simhallen här.

Tennis

På Bergshöjden, mot Rissne ängar, finns en tennisbana som är öppen för alla. Det är stadens fastighetsbolag, Förvaltaren AB, som har anlagt och sköter tennisbanan.

Senast uppdaterad 17 maj 2023