fotboll, mål, träning, sport, målvakt, fotbollslag

Spontanidrott

I Sundbyberg finns det flera platser som du kan använda ensam eller i grupp för att hitta på egna aktiviteter. Platserna går inte att boka utan är öppna för alla. Vår målsättning är att fortsätta utveckla fler platser för spontanidrott runt om i staden.

Utegym

I Sundbyberg finns det flera utegym. De är utplacerade på följande platser:

  • Ursviks motionsområde, vid löpspårens startområde (kommer att renoveras med start maj 2020 och är inte tillgängligt under renoveringen).
  • Lötsjön, vid slutet av Vackra vägen, snett mittemot lekplatsen
  • Rissne IP
  • Duvboparken
  • Tuvanparken
  • Hallonbergen, nedanför Toppstugan

I appen KOMPAN Fit kan du se filmer som visar hur du använder redskapen vid Lötsjöns utegym. Den innehåller också träningsprogram av olika slag. Appen är på engelska men är lätt att förstå även om du inte kan språket. Du laddar ner appen gratis där appar finns.

Utegymmet vid Lötsjön

Aktivitetsparker

I Ursvik finns två aktivitetsparker som ligger nära varandra. I aktivitetsparken i Lilla Ursvik finns bollplan, skateramp och basketplan. I den andra – Forskarparken – finns en bollplan och ett utegym. Även vid Rissne IP finns det en aktivitetspark med parkour, utegym och studsmattor.

Skatepark

Bredvid basebollarenan på Örvallen ligger en skatepark med olika ramper och hinder. Där finns det exempelvis en halfpipe, quarterpipe och en pumptrack.

Bollplaner

I Sundbyberg finns det flera öppna och ej bokningsbara grusfotbollsplaner och konstgräsplaner med kvällsbelysning, dessa hittar du i Tornparken, Duvboparken, vid Lilla Albyskolan och på Skvadronsbacken i Rissne.

Det finns även ett antal mindre konstgräsplaner med sarg. En del av dessa planer har även belysning. Planerna finns på Rissne IP, ovanför Hallonbergens BP och på Örskolans och Ängskolans skolgårdar.

Vid Rissne IP finns det även två streetbasketplaner. Den ena planen har en läktare och är målad med rosa linjer. Den kallas Rosa Pantern.

Friidrott

På Sundbybergs IP finns det löpbanor som alla kan använda när det inte är bokade träningar eller matcher på gräsplanen.

Skridskoåkning

Här hittar du mer information om var du kan åka skridskor i Sundbyberg.

Tennis

På Bergshöjden mot Rissne ängar finns en tennisbana som är öppen för alla. Det är stadens fastighetsbolag, Förvaltaren AB, som har anlagt och sköter tennisbanan.

Senast uppdaterad 16 augusti 2021