Skridskoåkning

I Sundbyberg finns det möjlighet att spela ishockey, åka konståkning eller åka skridskor både i vår ishall och på isytor utomhus under vintertid.

Ishallen

I Sundbybergs ishall finns möjlighet att spela ishockey, åka konståkning eller åka skridskor när det är allmänhetens åkning. Det är gratis och öppet för alla.  Det går även att boka ishallen dagtid, för skolornas idrottsdagar eller för större grupper.

Läs mer om ishallen och om aktuella öppettider för allmänhetens åkning.

Isbanor/Isbitar

Staden har två stycken isbanor, vilka benämns Isbiten. En isbana ligger vid Sundbybergs IP i centrala Sundbyberg och en i Ursvik, nedanför Kymlingeskolan. Detta är spontanaktivitetsytor för skridskoåkning och isbanorna är öppna för alla och går inte att boka.

Båda isytorna kommer att vara öppna fram till och med sportlovet, men om det kalla vädret fortsätter kommer det vara fortsatt öppna. Klubbor och puck är inte tillåtna på isbitarna.

Isbiten på Sundbybergs IP

Isbiten på Sundbybergs IP öppnar fredag den 7 december. Det finns möjlighet att låna skridskor och hjälmar kl. 10-16.00 under alla helger från den 15 december till och med sportlovet. Utlåningen är inte öppen under jul- och nyårsdagarna.

Vid isbiten finns det en grill som tänds under de helgerna, men som ni kan använda om ni tar med egen kol.

OBS! Gå inte med skridskor på löparbanorna då det skadar underlaget. Skridskor skall endast vara på isen och på de gummimattor som finns utplacerade. 

Ísbiten vid Kymlingeskolan

Isbiten vid Kymlingeskolan ligger bredvid pumtracken på Ladugårdsgatan. Den beräknas öppna senast den 17 december. Det finns ingen utlåning av skridskor vid denna isbit men det kommer att finnas en grill som ni kan använda om ni tar med egen kol.

Naturis

Vintertid spolas även de mindre bollplanerna vid Tornparken, Duvboparken och vid Skvadronsbacken till isbanor om vädret tillåter. Då finns ishockeymål och snöskrapor på plats.

Senast uppdaterad 7 december 2018