Löpspår, skidspår och cykling

Hälsans stig

Runt Lötsjön finns Hälsans stig, en löp- eller promenadslinga på fem kilometer som fortsätter till Råstasjön i grannkommunen Solna.

Ursviks motionsområde

I Ursviks motionsområde finns fem olika spårlängder: 2,5 km, 5 km, 7 km, 10 km och 15 km. Spåren på 2,5 och 5 km är upplysta alla dagar kl.
05:00–23:00. Det finns även ett knattespår för de allra minsta som är 1 km och ett MTB-spår (Mountainbike). I området finns åtta rastplatser med möjlighet att grilla.

Hundar ska hållas kopplade i Ursviksområdet. Det är inte tillåtet med cyklar eller mopeder i motionsspåren. Cyklar hänvisas till MTB-spåret.

Spårkarta till Ursviks motionsområde.

Spårkarta till MTB-spåret.

Spårkarta ridstigar

Spårkarta längdskidor Pdf, 904 kB.

Ursviks motionsområde Sundbybergs kommun: www.skidspar.se Länk till annan webbplats.

Skidspår med konstsnö

Skidspåret i Ursviks motionsområde är ett samarbete mellan Sundbybergs stad och Sundbybergs IK skidsektion. För att använda spåren betalar du en avgift.

Dagkort köps på plats via swish.
Vecko- och säsongskort köps via denna länk. Länk till annan webbplats.

Läs mer om spår med konstsnö här: www.sundbybergskonstsnospar.se Länk till annan webbplats.

Naturpassets orienteringskartor

För orientering i Ursvik rekommenderar vi Naturpasset som har orienteringskartor för många delar av landet. Karta för Ursvik säljs närmast på ICA Järvastaden. Läs mer om Naturpasset: www.naturpasset.se Länk till annan webbplats.

Parkering och toaletter

Vid Ursviks motionsområde finns det en parkering. Fyra timmars parkering med P-skiva gäller.

Det finns en handikapptoalett som är öppen för allmänheten i motionsområdet. Den ligger vid hörnet till Brotorpshallen och är öppen dagtid vardagar och helger.

Använda Ursviks motionsområde för evenemang

Om ni vill boka Ursviks motionsområde för evenemang eller liknande kan ni skicka en förfrågan till e-post boka.idrott@sundbyberg.se.

Utegym

Vid entrén till motionsområdet, uppe i slänten, finns ett utegym.

Tillgänglighetsslinga

I Igelbäckens naturreservat finns en gångväg anpassad för personer som har svårt att ta sig fram i ojämn mark. Slingan är utmärkt med symbolen för rullstolsled, och löper genom några av de vackraste miljöerna i reservatet. Två rastplatser med bord och bänkar finns utefter slingan.

Här kan du se en karta över Tillgänglighetsslingan. Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad 31 oktober 2022