Gräddö sommarkollo

Sommarkollo på Gräddö är ett läger på vår kollogård i Norrtälje skärgård.

Sommarkollo 2020

Sommarkollo år 2020 är inställt för att minska smittspridningen av coronaviruset. Kultur- och fritidsnämnden fattade beslut om att ställa in kollot den 17 april. Du kan ta del av beslutet här. länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer är det okej att anordna sommarkollon, förutsatt att de går att genomföra utan risk för smittspridning av coronaviruset. Bland annat måste avståndet mellan sovplatser och sittplatser i matsalen och andra utrymmen vara tillräckligt stora.

Sundbybergs kollogård är en relativt trång gård. Barnen sover i våningssängar som står tätt och det finns inte några stora allmänna utrymmen.

Det finns ingen möjlighet att öka avståndet mellan sovplatser och inga rymliga lokaler att vara i om det blir kallt och regn. Därför är det tyvärr inte är möjligt att genomföra årets kollo.

Sommarlovsaktiviteter

Staden erbjuder i år i stället en mängd andra sommarlovsaktiviteter för Sundbybergs barn och unga. Bland annat ett dagkollo under fyra av lovets veckor.

Om kollot

Kollogården ligger omgiven av stora grönytor och har en egen strand. Barnen ägnar sig åt en massa roliga aktiviteter både inne och ute såsom bad, kanotpaddling, skapande, samarbetsövningar och fysisk aktivitet.

Kollot är till för barn födda 2007–2012 och drivs av Unga Örnar i samarbete med Sundbybergs IK på uppdrag av kultur- och fritidsnämnden i Sundbybergs stad.

Läs mer om kollo

Läs mer om kostnad och anmälan

Vanliga frågor och svar om kollo

Senast uppdaterad 1 juni 2020