Fritidsgårdar

Fritidsgårdarna Fritiden i Hallonbergen, Hundra74 i Rissne och Stationen i centrala Sundbyberg (Ängskolan) är mötesplatser för ungdomar mellan åk 7-åk 3 på gymnasiet. Det är helt gratis att besöka.

Här kan du som besöker oss själv välja vad du vill göra, delta i olika aktiviteter, komma med idéer på innehåll eller bara träffa kompisar och umgås. Vi arrangerar även lovaktiviteter, gör verksamhet utomhus eller i idrottshallar, åker på utflykter, besöker olika skolor och samverkar med olika föreningar.

På de olika mötesplatserna varierar utbudet och vi erbjuder bland annat musikstudios, dans, idrott, ateljé, filmkvällar, spel, läxläsning och olika aktiviteter. Kom gärna med förslag och idéer på innehåll som du saknar, vi arbetar för att unga ska ha stort inflytande i verksamheterna. Vi som jobbar där är till för att stötta dig och vi vill erbjuda en trygg och kreativ plats där du som är ung kan utvecklas utifrån dina intressen. Vi samverkar även inom hela vår enhet mellan fritidsledare, fältsekreterare och Ungdomsmottagningen med kurator och barnmorska.

Onsdagsfunk på Hundra74an

Varje onsdag klockan 15.00 till 17.30 (från och med 19 januari) har fritidsgården Hundra74an i Rissne centrum öppet för dig som har en funktionsvariation och behöver mer stöd i en mindre grupp.

Här finns mer information om fritidsaktiviteter för unga med funktionsvariationer. Länk till annan webbplats.

HBTQ-certifiering

Sektorn för kultur och fritid är HBTQ-certifierad.
Läs mer om vår HBTQ-certifiering här.

Aktivitetshuset Hundra 74:an

Hundra74an är vår mötesplats för unga i Rissne.

Verksamheten drivs gemensamt av hela vår enhet Fritid Sundbyberg och bemannas av fritidsledare, fältsekreterare, Ungdomsmottagning med kurator, barnmorska och Stjärnjour.

Här finns träningsrum, musikstudio, syateljé, rum för läxläsning, ett mysigt cafe, stor filmduk och tv-spel. Vi har även verksamhet på Rissne IP under den varma årstiden och även i Rissne Sporthall.

Vi besöker regelbundet Grönkullaskolan för att bygga relationer med vår målgrupp. För mer info om aktuella aktiviteter och öppettider, följ oss på vår gemensamma Instagram @fritidsundbyberg Länk till annan webbplats.

Fritiden

I Hallonbergen centrum ligger fritidsgården Fritiden.

Fritidsgården Fritiden är till för alla från åk 7 till åk 3 i gymnasiet. Även åk 6 är välkomna på tisdagar och torsdagar klockan 15-17.30.  

På gården kan du delta i olika aktiviteter som att låna musikstudion, spela spel, spela pingis, låna ateljén, vara i dansstudion, baka i caféet, få hjälp med läxor, titta på film eller vara med och planera vad som ska hända som t.ex. göra ungdomsevenemang. På onsdagar har vi riktad funkverksamhet. .

Du hittar oss i Hallonbergens centrum på övre plan, vid entrén mot Lötsjövägen. Närmsta tunnelbana är Hallonbergen, och det går flera bussar från torget.

Öppettider

Måndag, tisdag, onsdag, torsdag: 15:00–20:00
Fredag: 15:00–23:00
Lördag-söndag: stängt

För mer info, följ oss på Instagram: fritidsgardenfritiden Länk till annan webbplats. eller vårt gemensamma instagramkonto @fritidSundbyberg Länk till annan webbplats.

Stationen

Fritidsgården Stationen ligger på Ängskolan. Du är välkommen till oss från att du går i årskurs 7 fram till och med årskurs 1 på gymnasiet, oavsett vilken skola du går på. Tillsammans hjälps vi åt att skapa en grym fritid!

Hos oss kan du spela spel, fika i vårt kafé och göra mycket annat skoj med nya eller gamla vänner. Vi som fritidsledare stöttar dig gärna i att genomföra idéer som du har – det kan vara allt från ett evenemang till inköp till verksamheten.

Öppettider
Begränsad verksamhet för tillfället. Tills verksamheten öppnar fullt ut bedriver vi verksamhet på fredagar kl. 16-23 och lördagar 17–23, och tillsammans med övriga fritidsgårdar på andra platser i veckorna.

För mer info, följ oss på Instagram: fritidsgardenstationen Länk till annan webbplats. och vår gemensamma Instagram @fritidsundbyberg Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad 4 april 2022