Fritid för unga

Vill du idrotta, vara med i en förening eller bara hitta en plats där du kan umgås med dina vänner? I Sundbybergs stad finns många aktiviteter och mötesplatser för dig som är ung. Vi finns nu även på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., kika gärna in där för mer information!

Fritidsgårdar

På fritidsgårdarna Fritiden, Stationen och på fritidsgården i aktivitetshuset Hundra74:an  väljer du själv vad vill göra. Vi som jobbar där är till för att stötta dig i förverkligandet av dina idéer. Alla fritidsgårdar har sitt särskilda innehåll och utbud, så att just du ska hitta ett ställe som passar dig och där du trivs som bäst.

Läs mer om våra fritidsgårdar och öppna mötesplatser

Kultur för unga

Kulturcentrum i Hallonbergen finns öppen verksamhet och kurser för barn och ungdomar, i bland annat teater, dans och musik. Här finns också Aggregat för dig som är mellan 15 och 25 år. En plats för skapande med ateljéer, danssalar, musikstudio, scen och kunnig personal som kan handleda och inspirera dig. Besök också Galleri Ung - ett utställningsutrymme för unga. 

Stadens fältsekreterare

Stadens tre fältsekreterare jobbar uppsökande och förebyggande för alla ungdomar mellan 12-19 år. Fältsekreterarna har tystnadsplikt och anmälningsskyldighet, om du känner dig osäker på vad detta betyder får du gärna fråga dem innan du börjar berätta. Fältsekreterarna är hbtq-certifierade, vilket innebär att de arbetar för att erbjuda alla ett respektfullt bemötande. Deras kontor finns på kulturcentrum i Hallonbergens Centrum, kom gärna förbi och prata om stort och smått!

Läs mer om fältsekreterarna.

HBTQ-certifiering

Kultur- och fritidsförvaltningen är HBTQ-certifierad.
Läs mer om vår HBTQ-certifiering här.

Senast uppdaterad 15 april 2021