Fritid för unga

Vill du idrotta, vara med i en förening eller bara hitta en plats där du kan umgås med dina vänner? I Sundbybergs stad finns många aktiviteter och mötesplatser för dig som är ung.

Fritidsgårdar

Fritidsgårdarna Fritiden i Hallonbergen, Hundra74 i Rissne och Stationen i centrala Sundbyberg (Ängskolan) är mötesplatser för ungdomar mellan 13-19 år och är helt gratis att besöka. Här kan du som besöker oss själv välja vad du vill göra, delta i olika aktiviteter, komma med idéer på innehåll eller bara träffa kompisar och umgås. Vi arrangerar även lovaktiviteter, gör verksamhet utomhus eller i idrottshallar, åker på utflykter och besöker olika skolor. Vi samverkar inom hela vår enhet med fritidsledare, fältsekreterare och Ungdomsmottagning.

Läs mer om våra fritidsgårdar och öppna mötesplatser

Kultur för unga

Kulturcentrum i Hallonbergen finns öppen verksamhet och kurser för barn och ungdomar, i bland annat teater, dans och musik. Här finns också Aggregat för dig som är mellan 15 och 25 år. En plats för skapande med ateljéer, danssalar, musikstudio, scen och kunnig personal som kan handleda och inspirera dig. Besök också Galleri Ung - ett utställningsutrymme för unga. 

Stadens fältsekreterare

Stadens tre fältsekreterare jobbar uppsökande och förebyggande för alla ungdomar mellan 12-19 år. Fältsekreterarna har tystnadsplikt och anmälningsskyldighet, om du känner dig osäker på vad detta betyder får du gärna fråga dem innan du börjar berätta. Fältsekreterarna är hbtq-certifierade, vilket innebär att de arbetar för att erbjuda alla ett respektfullt bemötande. Deras kontor finns på kulturcentrum i Hallonbergens Centrum, kom gärna förbi och prata om stort och smått!

Läs mer om fältsekreterarna.

HBTQ-certifiering

Sektorn för kultur och fritid är HBTQ-certifierad.
Läs mer om vår HBTQ-certifiering här.

Senast uppdaterad 5 maj 2022