Kulturskolans lärare

Möt alla våra kreativa och energifyllda pedagoger! Det är de som peppar och utmanar dig så att du får möjlighet att ha roligt och utvecklas inom just ditt område.

Musik

Johanna Österling Diallo, undervisar i Musiklek.

Efter drygt 30 som lärare på universitet är det fantastiskt att få möta de yngre barnen i musik, dans, rörelse, spel, lek och bild. Undervisningen bygger på den forskning jag gjort om kroppen som utgångspunkt för lärande i musik, där upptäckarlust, glädje och ”jag kan” står i centrum.

Jonas Waldefeldt

Jonas Waldefeldt, undervisar i trummor och slagverk, ensemble och musikverkstan.

Jag har undervisat i 25 år samtidigt som jag frilansar som trumslagare och sångare. Älskar att få dela med mig av min passion och kunskap inom musik!

Anders Delin

Anders Delin, undervisar i gitarr och ensemble.

Jag har arbetat som gitarrpedagog i 25 år och tycker att det är härligt att se elever utvecklas. För 15 år sedan ordnade jag Sundbybergs gitarrfestival för första gången. Festivalen ger dig tillfälle att träffa andra elever och få inspiration genom att spela tillsammans med kända gästartister. Förutom att undervisa ger jag konserter på gitarr, vihuela och renässansluta.

Herman Danielsson

Herman Danielsson, undervisar i gitarr, elgitarr och elbas.

Musik har alltid varit ett av mina största intressen och det är fantastiskt att få jobba tillsammans med människor som delar detta intresse, både elever och kollegor. Jag har undervisat i 14 år – främst i musikstilarna rock, pop, soul, country, blues och jazz – och har också jobbat en del som frilansmusiker. På fritiden tröttar jag ut mina vänner med den senaste filosofiska idén jag intresserat mig för.

Andreas Wiberg

Andreas Wiberg, undervisar i gitarr, elgitarr och elbas.

Musiken har alltid haft en stor och viktig plats i mitt liv. Jag har spelat mycket i band, skrivit låtar och stått på scen. Med min kunskap vill jag inspirera dig att utvecklas på ditt instrument och få ett musikaliskt sammanhang. När du har kul med musiken och hittar ditt eget uttryck växer du som individ. På mina lektioner kan du lära dig att spela olika musikstilar – pop, rock, blues, jazz, hårdrock/metal och klassiskt.

Erik Palmenäs

Erik Palmenäs, undervisar i trumpet/bleckblås.

Mitt största intresse har alltid varit att spela musik i olika band och orkestrar. Jag tycker att det roligaste med musik är att spela tillsammans med andra. Just nu spelar jag mest jazz, men har mycket erfarenhet av andra genrer som soul, funk, balkan och klassiskt.

David Hurtado Gomez

David Hurtado Gómez, undervisar i Cello, Mål och Drömmar och El Sistema.

Jag kommer från Colombia och har jobbat som musiklärare i nästan 20 år, bland annat i USA. Jag tycker att jag har drömjobbet! Har alltid velat inspirera elever med cello, precis som jag blev inspirerad av mina lärare. När jag inte undervisar gillar jag att cykla, gärna långt, med min familj och att kolla på fotboll (Heja Liverpool!).

Irina Kensborn

Irina Kensborn, undervisar i fiol.

Jag kommer från början från Ukraina och har fått min musikutbildning både där och här i Sverige. Jag tycker om att spela fiol och att få lära andra det jag kan. Det är också jättekul att spela tillsammans i orkester!

Yan Shuang Lindblom

Yan Shuang Lindblom, undervisar i piano.

Jag kommer från Kina och började spela piano när jag var sex år. Vid sidan av min musikutbildning har jag undervisat i piano, både enskilt och i grupp, på olika nivåer. Jag har också forskat och då jämfört olika lärarstilar inom svensk och kinesisk pianoundervisning.

Armenohi Hakobyan, undervisar i piano.

Jag har jobbat som pianopedagog i snart 45 år. För mig är det viktigt att göra lektionerna till trevliga träffar där du både får öva din fingerfärdighet, utveckla din koncentrationsförmåga och lära dig om musikteori. Genom musiken skapar vi positiv energi tillsammans.

Ellen Wingård

Ellen Wingård, undervisar i sång och kör.

Att sjunga är bland det bästa jag vet! Musik har alltid varit en stor del av mitt liv och det som driver mig som sångpedagog är att få se andra upptäcka glädjen i sången, och att man kan använda sin röst på så många olika sätt. Jag undervisar främst inom pop, soul och jazz. När jag inte undervisar så tycker jag om att skapa egen musik eller spela gitarr.

Anna Folkesson

Anna Folkesson, undervisar i sång och kör.

Sång och instrument har alltid funnits omkring mig och jag har sjungit så länge jag kan minnas! Jag frilansar numera som artist/sångerska/musiker och har medverkat i många stora och små produktioner. Jag sjunger alltifrån pop, soul, country, jazz, visa till rock och klassiskt.

Dans

Nina Neuvonen

Nina Neuvonen, undervisar i barndans, dansmix, dance jam, jazz och commercial jazz.

Mina grundpelare är jazz och modern dans, men eftersom jag har ett stort musikintresse för hip hop och rnb är det naturligt för mig att också snappa upp dansstilar som streetdance och hip hop. Jag har undervisat i många år i både Sverige och Spanien. Du kan vänta dig energifyllda klasser och mycket skoj – att undervisa i dans är inte bara mitt yrke utan också min passion!

Klara Degerman

Klara Degerman, undervisar i barndans, balett, jazzdans och dansmix.

Mina huvudsakliga dansstilar är modern och nutida dans och balett. Rörelse i sig är fantastiskt och jag värnar om dansen som konstform, där alla elever på ett lustfyllt sätt får uttrycka sina känslor, tankar och idéer i dans. På mina dansklasser blandas fantasi, kreativitet och dansteknik med inslag av improvisation. För mig är det viktigt att utforma en trygg danssal som inkluderar alla oavsett funktion. Jag vill att alla ska känna sig välkomna på mina klasser och dansglädjen ska stå i fokus.

Kevin Wedin

Kevin Wedin, undervisar i dansmix, barndans och streetdance

Jag är född och uppvuxen i Gävle och har dansat sedan jag var liten. De stilar jag lagt mest fokus på är hip hop och house. Under de senaste åren har jag gjort föreställningen ”Contemplation” på Dansens hus tillsammans med Rebecca Livaniou och deltagit i flera battles. Bland annat har jag vunnit Heavy Heads, Hiphop Revolution och Uppnorth, Callout Soumi. Att få möjlighet att väcka intresse för dans hos barn och ungdomar är en av de mest uppfyllande känslor man kan få!

Cirkus

Jack Hautala

Jack Hautala, undervisar i cirkus.

Erik Placko, cirkuslärare

Erik Placko, undervisar i cirkus

Jag började med att träna och coacha parkour och det tog mig vidare internationellt som professionell atlet på olika tv-produktioner som Ninja Warrior. Men jag har alltid varit passionerad 'movement'-coach. Nu har jag varit movement-coach och cirkustränare i mer än 15 år. Att styrketräna och att få lära ut vad jag själv har lärt mig till andra, har alltid varit en naturlig del av processen.

Teater

Susanne Olofsson

Susanne Olofsson, undervisar i teater.

Teater är det bästa jag vet! Jag har undervisat i över 30 år och det är fortfarande lika spännande och roligt att skapa teatermagi tillsammans med mina elever!

Bild och form

Ny lärare är på gång.


Senast uppdaterad 6 mars 2024