Kulturskolans lärare

Möt alla våra kreativa och energifyllda pedagoger! Det är de som peppar och utmanar dig så att du får möjlighet att ha roligt och utvecklas och inom just ditt område.

Musik

Jonas Waldefeldt

Jonas Waldefeldt, undervisar i trummor och slagverk, ensemble och musikverkstan.

Jag har undervisat i 25 år samtidigt som jag frilansar som trumslagare och sångare. Älskar att få dela med mig av min passion och kunskap inom musik!

Anders Delin

Anders Delin, undervisar i gitarr och ensemble.

Jag har arbetat som gitarrpedagog i 25 år och tycker att det är härligt att se elever utvecklas. För 15 år sedan ordnade jag Sundbybergs gitarrfestival för första gången. Festivalen ger dig tillfälle att träffa andra elever och få inspiration genom att spela tillsammans med kända gästartister. Förutom att undervisa ger jag konserter på gitarr, vihuela och renässansluta.

Herman Danielsson

Herman Danielsson, undervisar i gitarr, elgitarr och elbas.

Musik har alltid varit ett av mina största intressen och det är fantastiskt att få jobba tillsammans med människor som delar detta intresse, både elever och kollegor. Jag har undervisat i 14 år – främst i musikstilarna rock, pop, soul, country, blues och jazz – och har också jobbat en del som frilansmusiker. På fritiden tröttar jag ut mina vänner med den senaste filosofiska idén jag intresserat mig för.

Andreas Wiberg

Andreas Wiberg, undervisar i gitarr, elgitarr och elbas.

Musiken har alltid haft en stor och viktig plats i mitt liv. Jag har spelat mycket i band, skrivit låtar och stått på scen. Med min kunskap vill jag inspirera dig att utvecklas på ditt instrument och få ett musikaliskt sammanhang. När du har kul med musiken och hittar ditt eget uttryck växer du som individ. På mina lektioner kan du lära dig att spela olika musikstilar – pop, rock, blues, jazz, hårdrock/metal och klassiskt.

Fredrik Mattsson

Fredrik Mattsson, undervisar i saxofon, klarinett, blockflöjt och tvärflöjt.

Jag är en kreativ mångsysslare inom musik som älskar att både undervisa och spela konsert i allt från jazz och klassiskt till folkmusik. Det bästa som finns är när man spelar tillsammans och alla är helt närvarande i musiken. Eftersom jag kommer från Finland badar jag bastu så ofta det är möjligt.

Erling Skorpen

Erling Skorpen, undervisar i trumpet/bleckblås.

Jag har spelat trumpet i 20 år, är i grunden jazz-trumpetare och arbetar nu som frilansande trumpetare och lärare. Jag brinner för att hjälpa dig på det sätt som just du söker – vare sig det handlar om att hitta glädjen i musiken, lära dig att spela tillsammans med andra eller att behärska ditt instrument på bästa möjligt sätt. Bleckblåsinstrument kan spelas inom många olika musikstilar och jag hjälper dig gärna att hitta det som du helst vill spela.

David Hurtado Gomez

David Hurtado Gómez, undervisar i Cello, Mål och Drömmar och El Sistema.

Jag kommer från Colombia och har jobbat som musiklärare i nästan 20 år, bland annat i USA. Jag tycker att jag har drömjobbet! Har alltid velat inspirera elever med cello, precis som jag blev inspirerad av mina lärare. När jag inte undervisar gillar jag att cykla, gärna långt, med min familj och att kolla på fotboll (Heja Liverpool!).

Irina Kensborn

Irina Kensborn, undervisar i fiol.

Jag kommer från början från Ukraina och har fått min musikutbildning både där och här i Sverige. Jag tycker om att spela fiol och att få lära andra det jag kan. Det är också jättekul att spela tillsammans i orkester!

Yan Shuang Lindblom

Yan Shuang Lindblom, undervisar i piano.

Jag kommer från Kina och började spela piano när jag var sex år. Vid sidan av min musikutbildning har jag undervisat i piano, både enskilt och i grupp, på olika nivåer. Jag har också forskat och då jämfört olika lärarstilar inom svensk och kinesisk pianoundervisning.

Malin Axelsson

Malin Axelsson, undervisar i piano och keyboard.

Jag har undervisat barn och ungdomar i alla olika åldrar på en rad olika musik- och kulturskolor i Stockholm under flera år. Mitt intresse för musik, musikproduktion och dansackompanjemang är stort och brett. Vid sidan av piano och keyboard sjunger jag också och spelar gitarr och fiol. När jag undervisar är målet att du ska hitta din egen musikaliska röst, att forma lektionerna efter din musiksmak och dina önskemål. Framförallt ska vi ha roligt!

Armenohi Hakobyan, undervisar i piano.

Jag har jobbat som pianopedagog i snart 45 år. För mig är det viktigt att göra lektionerna till trevliga träffar där du både får öva din fingerfärdighet, utveckla din koncentrationsförmåga och lära dig om musikteori. Genom musiken skapar vi positiv energi tillsammans.

Johanna Ahlin

Johanna Alin, undervisar i sång och kör.

Ända sedan jag var liten har musiken varit en grundpelare i mitt liv och jag älskar att sjunga och spela musik tillsammans med andra! Jag kan inte tänka mig något bättre jobb än att få passa vidare den passionen och få se dig hitta den glädje och trygghet jag själv har i musiken. En ledig dag är jag gärna utomhus med min lilla familj och äter någon god mat vi har grillat på en muurikka!

Alma Bengmark

Alma Bengmark, undervisar i sång och kör.

Dans

Nina Neuvonen

Nina Neuvonen, undervisar i barndans, dansmix, dance jam, jazz och commercial jazz.

Mina grundpelare är jazz och modern dans, men eftersom jag har ett stort musikintresse för hip hop och rnb är det naturligt för mig att också snappa upp dansstilar som streetdance och hip hop. Jag har undervisat i många år i både Sverige och Spanien. Du kan vänta dig energifyllda klasser och mycket skoj – att undervisa i dans är inte bara mitt yrke utan också min passion!

Pauliina Pantsu

Pauliina Pantsu, undervisar i barndans, balett, jazzdans och dansmix. (tjänstledig)

Jag fastnade tidigt för dansen och har hunnit skaffa mig stor erfarenhet inom flera olika dansstilar – främst jazzdans, balett och modern/nutida dans. Jag har undervisat i både Sverige och Finland, tävlat en del och medverkat på olika dansevenemang som dansare – både med egna koreografier och i andras verk. Det jag älskar mest med dansen är frihetskänslan, musiken, gemenskapen och kreativiteten. På mina klasser får du utvecklas utifrån dina egna förutsättningar. Det viktigaste är att hitta glädjen i dansen och ha kul!

Kevin Wedin

Kevin Wedin, undervisar i dansmix, barndans och streetdance

Jag är född och uppvuxen i Gävle och har dansat sedan jag var liten. De stilar jag lagt mest fokus på är hip hop och house. Under de senaste åren har jag gjort föreställningen ”Contemplation” på Dansens hus tillsammans med Rebecca Livaniou och deltagit i flera battles. Bland annat har jag vunnit Heavy Heads, Hiphop Revolution och Uppnorth, Callout Soumi. Att få möjlighet att väcka intresse för dans hos barn och ungdomar är en av de mest uppfyllande känslor man kan få!

Cirkus

Pontus Wallin

Pontus Wallin, undervisar i cirkus.

Jag började uppträda som cirkusartist men upptäckte snabbt att min passion är att vara lärare och inte artist. Nu har jag varit cirkustränare i snart 10 år. Själv har jag framför allt tränat akrobatik och parkour, men också en del dans, luftakrobatik och jonglering. Älskar att lära mig nya saker, styrketräna och lära ut till andra vad jag själv har lärt mig.

Jack Hautala

Jack Hautala, undervisar i cirkus.

Teater

Susanne Olofsson

Susanne Olofsson, undervisar i teater.

Teater är det bästa jag vet! Jag har undervisat i över 30 år och det är fortfarande lika spännande och roligt att skapa teatermagi tillsammans med mina elever!

Alice Young

Alice Young, undervisar i teater.

Jag älskar teater och de möjligheter det ger att uttrycka och förmedla känslor och historier. Kul fakta: jag har både svenskt och brittiskt medborgarskap.

Bild och form

Ny lärare i Bild och form tillträder inom kort. Mer info kommer.

Textil och design

Anna Sollevi

Anna Sollevi, undervisar i textil och design

På mina kurser utforskar vi tillsammans allt från textil konst till olika tekniker för att sy kläder. I textilverkstan finns massor med roligt material!

Petra Dahlin

Petra Dahlin, undervisar i textil och design (föräldraledig).

Vid sidan av mina egna textila projekt har jag undervisat i modedesign och textil i flera år på olika skolor runt om i Stockholm.  När jag inte jobbar på kulturskolan frilansar jag som kläddesigner och syr allt ifrån barnkläder till dam- och herrkläder. På min fritid dansar jag en hel del Kizomba och Bachata. 

Senast uppdaterad 20 mars 2023