Barn och ungdomar som spelar teater

Teater

Här får du möjlighet att utforska teaterns olika områden, oavsett om du är nybörjare eller teaterveteran. Med hjälp av olika drama- och improvisationsövningar skapar vi en lekfull miljö där ditt och dina kompisars skapande står i centrum. Förutom att stå på scenen får du också arbeta med scenografi, rekvisita och teatersmink. Beroende på kursens nivå avslutas läsåret med antingen en öppen lektion, redovisning eller föreställning för publik.

Nivåer

Våra kurser finns på olika nivåer. För teaterlek och nivå 1–2 behöver du inga förkunskaper. För nivå 2–3 kan du ha nytta av att ha provat på teater tidigare, men det är inte ett måste.

Om du är osäker på vilken nivå du ska välja – kontakta oss så hjälper vi dig att hitta rätt nivå!

Ålder

7 år och uppåt

Plats

Kulturcentrum, i Hallonbergen centrum

Lärare

Läs om våra lärare här.

Anmälan och avgifter

Läs om våra avgifter och hur du anmäler dig här.

Våra teaterkurser

Teaterlek

Under lekfulla former utvecklar vi kreativitet, fantasi och samarbetsförmåga genom olika dramalekar och övningar. Målet är att skapa en rolig och trygg atmosfär där alla vågar tala, blir sedda och lyssnade på. I slutet av läsåret, bjuder vi in till en öppen lektion om gruppen är redo för det.

Ålder: 7–8 år

Vårterminen 2024 startar vi inga grupper i Teaterlek.

Teater nivå 1

Här får du använda din fantasi och dina idéer som grund för rollekar, teaterövningar och improvisationer. Vi avslutar läsåret med att visa upp smakprov från årets lektioner.

Ålder: 8–12 år

Teater nivå 2

Hur använder du din kropp och röst som instrument för att skapa en rollfigur? Och hur agerar du på scenen? Här lägger vi grunden för skådespeleri och skapar genom improvisation en egen pjäs eller utgår ifrån ett färdigt manus. Det viktigaste är att vi skapar tillsammans och har kul. Vårterminen avslutas med en föreställning inför publik.

Ålder: 12–15 år

Teater nivå 3

Vi fördjupar oss i gestaltning och rollarbete. Du får kunskaper och praktiska erfarenheter inom den sceniska verksamheten – från idé till färdig föreställning. Du är delaktig i processen som leder fram till en teaterföreställning och du förväntas ta aktivt ansvar för bland annat scenografi, kostym och smink. Kursperioden avslutas med en större föreställning inför publik i olika sammanhang.

Ålder: 15 år och uppåt.

Vårterminen 2024 startar vi inga grupper på nivå 3.

Senast uppdaterad 2 april 2024