Anmäl er till Sundbybergs föreningsregister

I stadens föreningsregister kan invånare söka efter föreningar som de är intresserade av. Föreningar som är registrerade har även rätt att ansöka om bidrag hos kultur- och fritidsnämnden samt hyra lokaler med subventionerad avgift.

Vilka kan anmäla sig till föreningsregistret?

De föreningar som har rätt att registrera sig i föreningsregistret är:

 • Ideella föreningar vars verksamhet i huvudsak bedrivs i Sundbyberg och/eller kommer boende till Sundbyberg till del. Föreningen ska ha ett organisationsnummer och den ska vara öppen för alla att bli medlem i.
 • Studieförbund med verksamhet i Sundbyberg.
 • Religiösa samfund med verksamhet i Sundbyberg,
 • Politiska partier har rätt att registrera sig i föreningsregistret, men har inte rätt att ansöka om bidrag hos kultur- och fritidsnämnden eller rätt att hyra lokaler till en subventionerad avgift.

De föreningar som inte har rätt att registrera sig i föreningsregistret är

 • Ekonomiska föreningar
 • Stiftelser
 • Företagsföreningar
 • Riksförbund som är registrerade/har lokaler i Sundbyberg (om de har en lokal avdelning i Sundbyberg kan den dock söka bidrag).

Anmäl er förening på följande sätt

 1. Ni anmäler en föreningsadministratör genom att fylla i och skicka in blankettenWord för anmälan till stöd för föreningslivet.
 2. Blanketten skickas därefter till kulturochfritidsnamnden@sundbyberg.se.
 3. För att kunna logga in i systemet måste personen använda mobilt BankID. Det går inte att använda vanligt BankID. Den person ni anmäler som föreningsadministratör måste alltså ha mobilt BankID.
 4. När vi lagt till er föreningsadministratör kommer ni att få ett mejl där ni ombeds att fylla i ytterligare information om er förening i systemet. Detta gör er föreningsadministratör genom att logga in i systemet med sitt mobila BankID och fylla i ett ansökningsformulär.
 5. När vi fått in informationen kommer vi lägga in den i systemet. Det är först när vi har fått in den informationen som ni är en godkänd förening och har möjlighet att ansöka om bidrag från kultur- och fritidsnämnden. Det är också först då som ni blir synliga i föreningsregistret som finns på stadens hemsida.

OBS! För att kunna logga in i systemet måste personen använda mobilt BankID. Den person ni anmäler som föreningsadministratör måste alltså ha mobilt BankID.

Hantering av personuppgifter

Kultur- och fritidsförvaltningen samlar in personuppgifter för att kunna administrera stadens föreningsregister. Uppgifterna publiceras på stadens hemsida. De används även för att kommunicera med föreningar via telefon, sms, e-post och brev, för att informera om föreningsbidrag, nyhetsbrev, planering, oförutsedda händelser med mera. Vi sparar uppgifterna så länge föreningen finns i stadens föreningsregister.

Läs mer om hur Sundbybergs stad hanterar dina personuppgifter

Manual till föreningsadministratörer

Vi har tagit fram en manual som stöd till de som ska vara föreningsadministratörer. Den förklarar lite mer i detalj om hur man hanterar systemet, ex. hur man lägger till kontaktpersoner och uppdaterar föreningsuppgifter.

Manual för föreningsadministratörerlänk till annan webbplats

Senast uppdaterad 18 februari 2020