Föreningsbidrag

Här hittar du information om vilka bidrag föreningar kan söka.

Föreningsbidrag från kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden hanterar flera olika bidrag som föreningar kan ansöka om. Dessa är:

Föreningsbidrag från social- och arbetsmarknadsnämnden

Föreningar kan också söka verksamhetsbidrag för särskilda målgrupper från social- och arbetsmarknadsnämnden. Bidraget riktar sig till föreningar som arbetar med människor som till exempel har funktionsnedsättningar eller befinner sig i olika former av utanförskap.

Verksamhetsbidrag från social- och arbetsmarknadsnämnden

Vilka regler gäller för ansökan?

I stadens regler för stöd till föreningslivet finns information om vilka krav som föreningen måste uppfylla för att kunna ansöka om bidrag.

Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivetPDF

Kultur- och fritidsnämnden och social- och arbetsmarknadsnämnden har fattat beslut om riktlinjer för de bidragsformer som nämnden hanterar. Riktlinjerna innehåller mer detaljerad information om bland annat hur ansökan går till, ansökningsdatum och hur nämnden bedömer ansökningarna.

Kultur- och fritidsnämndens riktlinjer för stöd till föreningslivetPDF

Social- och arbetsmarknadsnämndens riktlinjer för stöd till föreningslivetPDF

Ansökan

Ansökningar till kultur- och fritidsnämnden

Ansökningar om bidrag från kultur- och fritidsnämnden görs digitalt. För att ansöka om bidrag loggar du in med Mobilt BankID på din förenings sidor i systemet Actor. För att kunna logga in måste din förening ha lagt till dig som kontaktperson i systemet.

För att använda systemet måste alla föreningar anmäla en föreningsadministratör som ska ansvara för systemet i deras förening.

Mer information om anmälan till systemet

Ansökningar till social- och arbetsmarknadsnämnden

För att söka bidrag från social- och arbetsmarknadsnämnden fyller du i en ansökningsblankett. Skicka den tillsammans med bilagor antingen digitalt eller med post:

Ansökningsblankett för verksamhetsbidrag från social- och arbetsmarknadsnämndenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Stöd till kultur- och språkaktiviteter

Föreningar kan även söka bidrag till stöd för för aktiviteter och verksamheter som främjar det finska språket, tvåspråkighet eller (svensk-) finsk kultur i Sundbyberg.

Läs mer om bidrag för kultur- och språkaktiviteter.

Tips på andra bidrag

Förutom de bidrag som du kan söka från Sundbybergs stad finns det andra bidrag eller fonder som föreningar kan söka bidrag från.

Läs mer om andra bidrag eller fonder.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast uppdaterad 27 januari 2020