Aktivitetshus i Milot i Ursvik

Den gamla militäranläggningen i Ursvik ska göras om till ett aktivitetshus. Här byggs en mindre sporthall för skolor och föreningar. Övriga ytor ska fyllas med olika kultur- och fritidsaktiviteter.

Tanken är att skapa ett levande, jämställt och jämlikt aktivitetshus där alla arbetar utifrån en gemensam värdegrund. Staden utvecklar huset tillsammans med medborgarna och de föreningar som är verksamma där.

Aktivitetsyta vid huset

Det finns en tillfällig aktivitetsyta på asfaltsplanen framför aktivitetshuset i Ursvik. På ytan finns bland annat en pumptrack, basketkorgar, en plan för innebandy/fotboll samt pingisbord.

Vill du vara med och tycka till?

Alla som bor och vistas i Sundbyberg har möjlighet att vara delaktiga i arbetet med att utveckla aktivitetshuset. Bidra med dina tankar och idéer här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hjälp oss att döpa aktivitetshuset

Huset behöver ett namn och vi behöver din hjälp. Därför utlyser vi en tävling om det bästa namnförslaget. Fram till och med den 30 augusti kan alla intresserade skicka in sina bidrag. Vinnare presenteras i samband med invigning av aktivitetshuset. Ett fint pris delas ut till det vinnande bidraget! Lämna ditt bidrag här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

HBTQ-certifiering

Kultur- och fritidsförvaltningen är HBTQ-certifierad. Läs mer här.öppnas i nytt fönster

Senast uppdaterad 4 september 2019