Val 2018

Den 9 september är det allmänna val i Sverige. Då väljer vi vilka som ska sitta i riksdag, kommun- och landstingsfullmäktige de kommande fyra åren.

I augusti skickas röstkorten ut till alla röstberättigade. Adressen till din vallokal står på röstkortet. Det är där du röstar på valdagen. Alla vallokaler har öppet mellan 8.00–20.00 på valdagen. Ta med id-handling och röstkort när du ska rösta.

Har du inte fått ditt röstkort den 22 augusti, eller tappat bort det, kan du kontakta länsstyrelsenlänk till annan webbplats för att få ett nytt. Du kan också få en dubblett av ditt röstkort i en lokal för förtidsröstning.

Viktigt! Fel telefonnummer på ditt röstkort

Av misstag har telefonnumren på röstkortet bytt plats. Telefonnumren är korrekta, men telefonnumret som anges till kommunen längst ned till vänster på röstkortet är telefonnumret till Länsstyrelsen. Telefonnumret som anges till höger i rutan med rubriken ”Om uppgifterna på röstkortet inte stämmer” är numret till kommunen.

Röstkortet är fortfarande giltigt och du kan rösta som vanligt. Men om du upptäcker att dina uppgifter på röstkortet inte stämmer ska du ringa till Länsstyrelsen för att begära rättelse i röstlängden. Det ska du göra senast den 28 augusti. För att komma till valkansliet på länsstyrelsen i Stockholms län ringer du 010-223 11 30.

Om du har frågor om röstningen i kommunen ringer du till Sundbybergs stads valnämnd pp 08-706 80 00.

Förtidsrösta

Du kan förtidsrösta från den 22 augusti. Då kan du rösta i valfri lokal som har öppet för förtidsröstning. Här kan du se vilka lokaler för förtidsröstning som finns i Sundbyberg och deras öppettider. Ta med id-handling och röstkort när du ska förtidsrösta.

Information på andra språk

Genom att klicka på "Translate" kan du översätta den här sidan till ett annat språk. På Valmyndighetens webbplatslänk till annan webbplats finns mer information om valet på olika språk.

Senast uppdaterad 20 augusti 2018