Vid brott

Om du drabbats av brott, exempelvis misshandel, rån eller hot om våld kan du behöva hjälp och tid att bearbeta det som hänt. Här hittar du information om vem som kan hjälpa och stötta dig.

Utsatt för brott

Om du har utsatts för ett brott bör du så snart som möjligt anmäla det till polisen. I vissa fall räcker det med att du lämnar uppgifter per telefon. I andra fall får du komma till polisstationen eller så kommer polisen hem till dig.

Det är i första hand din lokala polis- och åklagarmyndighet som fattar beslut om åtgärder i samband med misstankar om brott som faller under allmänt åtal. Du är normalt inte skyldig att anmäla ett brott, men det är ofta nödvändigt för att du ska kunna ta tillvara dina rättigheter, till exempel vid kontakter med försäkringsbolag och Brottsoffermyndigheten.

Brottsofferstöd

stödcentrum Nordväst kan barn eller unga som blivit utsatta för brott eller varit vittne få stöd.

Brottsofferjouren Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i Västerort är en ideell förening som kostnadsfritt erbjuder medmänsklig hjälp och stöd till brottsoffer, vittnen och deras anhöriga bosatta i stadsdelarna Hässelby-Vällingby och Bromma, samt kommunerna Solna, Sundbyberg och Ekerö .

Via Brottsoffermyndighetens Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hemsida kan du som blivit utsatt för brott få svar på frågor kring detta.

Våld i nära relationer

Upplever du hot eller våld av någon du känner? Är du aggressiv och ibland våldsam mot personer du känner? Du är inte ensam i din situation och oavsett om du blivit utsatt för våld eller använder våld i en nära relation kan du få hjälp. Var inte rädd att ta kontakt om du upplever våld eller om du utsätter andra för våld.

Läs mer om hur du kan få stöd när det gäller våld i nära relationer.


Senast uppdaterad 9 maj 2023