Hillevi Wahl uppmärksammas med litterär skylt i Sundbyberg

På lördag den 3 oktober invigs en ny så kallad litterär skylt på Gjuteribacken i årets kulturkommun 2020, nämligen Sundbyberg. Skylten är stadens tolfte och tillägnas författaren Hillevi Wahl, som i boken ”Kärleksbarnet” skildrar sin uppväxt i ett alkoholisthem på just Gjuteribacken.

- De litterära skyltarna är ett fint inslag i Sundbybergs stadsmiljö och bidrar till en promenadvänligare stad, säger Stefan Bergström (C), stadsmiljökommunalråd.

Sundbybergs stads arbete med litterära skyltar har sitt ursprung i ett medborgarförslag om att genom skyltar hylla de författare som har verkat i eller nämnt staden i sina verk. Texten på en litterär skylt har alltid tydlig koppling till den plats där den sätts upp.

- I en stad med ett stort fokus på läsning och bildning är det mycket positivt att vi genom litteraturskyltar kan uppmärksamma författare som skriver om Sundbyberg, säger kulturkommunalrådet Johan Storåkers (L).
Skylten invigs på Gjuteribacken 10 den 3 oktober klockan 13. Då närvarar kommunalråden Stefan Bergström (C) och Johan Storåkers (L) samt Hillevi Wahl själv.

- Jag hoppas att de som ser skylten inspireras till att läsa Hillevis texter och känner stolthet över området. Det är faktiskt första gången vi tillägnar skylten en författare som är född i Sundbyberg. Att Hillevi själv deltar i invigningen gör det hela extra roligt, säger Margareta Engstrand, bibliotekschef i Sundbybergs stad.

Efter invigningen vankas författarbesök Med Hillevi Wahl i Signalfabriken. Biljetter bokas i förväg.

Plats till författarbesöket i Signalfabriken kan bokas genom att mejla bibliotek@sundbyberg.se, ringa 08 706 84 80, eller genom att besöka något av stadens bibliotek.

Förslag på teman till de litterära skyltarna kan lämnas till kulturochfritidsnämnden@sundbyberg.se


Senast uppdaterad 30 september 2020