Snart dags för Sundbybergs största folkfest

På nationaldagen bjuder Sundbybergs stad in till det traditionsenliga firandet på Golfängarna. I år uppträder Stor, Lisa Ajax och Smith & Thell på stora scenen och som vanligt finns tivoli, prova på-aktiviteter och restauranger på området.

Det är femtonde året som Sundbybergs stad arrangerar nationaldagsfirande på Golfängarna. De senaste åren har evenemanget vuxit och blivit ett av Sveriges största firanden.

– Vi räknar med uppemot 40 000 besökare under dagen, särskilt om det är fint väder, säger Johanna Nordström som är projektledare för evenemanget.

Stor, Lisa Ajax och Smith & Thell uppträder

I år kommer Stor, Lisa Ajax och Smith & Thell uppträda på stora scenen. Årets sundbybergare ska koras och de sundbybergsbor som blivit svenska medborgare under det senaste året välkomnas.
– Att välkomna nya svenska medborgare tycker jag är en fin tradition. Det brukar vara väldigt högtidligt och vi sjunger nationalsången tillsammans. Det visar verkligen att Sundbyberg är en välkomnande stad, fortsätter Johanna Nordström.

Lämna bilen hemma – för säkerhetens och trivselns skull

Med ett stort antal besökare och ett begränsat antal parkeringsplatser i anslutning till området uppmanas besökare att gå, cykla eller ta kollektivtrafik till firandet. Tunnelbanestationerna i Hallonbergen och Duvbo ligger på promenadavstånd, och flera lokalbussar stannar precis vid Golfängarna. Av säkerhetsskäl kommer det också att vara stoppförbud längs en del av Ursviksvägen under dagen.

Kontakt

Johanna Nordström
Projektledare
08-706 69 17
johanna.nordstrom@sundbyberg.se

Fredrik Holmberg
tf Pressansvarig
08-706 65 67
fredrik.holmberg@sundbyberg.se

Senast uppdaterad 28 maj 2019