Isbit invigs på IP 17 december

Den 17 december invigs en ny konstfrusen isbana för skridskoåkning på Sundbybergs idrottsplats. Skridskor och hjälm kan lånas gratis och under invigningen bjuds det på korv med bröd och dryck.

Den nya isbanan är öppen alla dagar under vintersäsongen och finns på Sundbybergs idrottsplats. På helger och lov mellan kl.10.00 och 16:00 går det dessutom att låna skridskor och hjälmar gratis och grilla medhavd korv.
– Isbanan ska tillgängliggöra spontanaktiviteter bland så väl barn som vuxna och stärka folkhälsan. Det är glädjande att Konståkningsklubben Sundbyberg och Sundbybergs IK Hockey hjälper till och bemannar vårt sportotek så att vi kan låna ut utrustning gratis, säger Johan Storåkers (L) kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Invigning 17 december kl. 12:30

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Johan Storåkers (L) inviger isbanan kl. 12:30 och det blir därefter skridskouppvisning av Konståkningsklubben Sundbyberg och Sundbybergs IK Hockey. Sundbybergs stad bjuder på varm korv med bröd och dryck. Skridskor och hjälmar finns att låna gratis.

Konstfrusen och flyttbar isbit

Isbanan har en sarg med måtten 10 * 20 meter och består av ett kylaggregat med frysmattor som läggs på en plan yta som det sedan spolas vatten över. Isbanan går att flytta på från säsong till säsong.

För mer information, kontakta:
Mikael Eljenmyr, idrottschef, 08-706 86 69, mikael.eljenmyr@sundbyberg.se
Fredrik Richard, pressansvarig, 08-706 85 75, fredrik.richard@sundbyberg.se
 

Senast uppdaterad 8 december 2016