Ekonomiskt stöd till kultur- och språkaktiviteter

Föreningar och externa aktörer (en grupp enskilda personer) kan ansöka om ekonomiskt stöd för aktiviteter och verksamheter som främjar det finska språket, tvåspråkighet eller (sverige-) finsk kultur i Sundbyberg.

Aktiviteter som riktar sig till barn, ungdomar och äldre samt bidrar till att alla oavsett ekonomiska förutsättningar ska kunna delta i aktiviteten prioriteras.

Sista ansökningsdatum

Ansök före den 15 augusti för aktiviteter som planeras till höst eller vinter. För verksamhet som kommer att löpa över hela året eller som planeras till vår och tidig sommar är sista ansökningsdatum den 15 januari året innan genomförande. Du måste ansöka om det ekonomiska stödet innan den planerade aktiviteten eller verksamheten äger rum.

Ansökningsblankett Word, 881.5 kB, öppnas i nytt fönster.

Följ instruktionerna i ansökningsblanketten ovan och skicka den ifylld till kommunstyrelsen via e-post till kommunstyrelsen@sundbyberg.se eller per post till:

Sundbybergs stad
Kommunstyrelsen
172 92 Sundbyberg

Om din ansökan har godkänts

Om ansökan godkänns ska en redovisningsblankett fyllas i och skickas till kommunen senast 3 månader efter genomförd aktivitet. Oanvänt stöd ska återbetalas.

Redovisningsblankett Word, 889.5 kB, öppnas i nytt fönster.

För mer information och ansökningskriterier, se Riktlinjer för ekonomiskt stöd till externa aktörer ur statsbidrag för finskt förvaltningsområde. Pdf, 123.2 kB, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad 5 juli 2018