Säkra meddelanden

Har du fått en avisering om att du har fått ett säkert meddelande från oss? Här kan du läsa om hur säkra meddelanden fungerar.

Nu kan anställda i Sundbybergs stad skicka e-post med känsliga uppgifter i ett skyddat system som vi kallar Säkra meddelanden. Systemet finns för att skydda dina uppgifter så endast du och din handläggare har tillgång till dessa.

Handläggaren som skickat meddelandet till dig har angett ditt personnummer och kopplat det till din e-post. Du får en avisering om att du har ett meddelande att hämta , men innehållet i själva meddelandet ser du först när du loggat in i systemet.

Så här går det till:

  • Du får en avisering via e-post om att du har fått ett säkert meddelande från Sundbybergs stad.
  • E-postmeddelandet från Sundbybergs stad har avsändaradressen no-reply@sundbyberg.se.
  • I aviseringen finns en länk till ditt säkra meddelande. (https://sakrameddelanden.sundbyberg.se plus ditt meddelandes ID)
  • För att läsa ditt meddelande klickar du på länken och kommer då till en sida där du ombeds logga in med e-legitimation (till exempel BankID, Mobilt BankID eller Telia e-legitimation).
  • Nu kan du läsa och besvara meddelandet.

Kan jag skicka ett säkert meddelande till Sundbybergs stad?

Du kan svara på meddelanden som någon skickat till dig, men du kan inte själv skicka nya säkra meddelanden till andra mottagare i Sundbybergs stad.

Senast uppdaterad 29 oktober 2018