Allmänna val 2022

Den 11 september är det allmänna val i Sverige. Då väljer vi vilka som ska sitta i riksdag, region- och kommunfullmäktige de kommande fyra åren.

I augusti skickas röstkorten ut till alla röstberättigade. Adressen till din vallokal står på röstkortet. Det är där du röstar på valdagen. Alla vallokaler har öppet mellan 8.00–20.00 på valdagen. Ta med id-handling och röstkort när du ska rösta.

Har du inte fått ditt röstkort den 24 augusti, eller tappat bort det, kan du kontakta länsstyrelsen Länk till annan webbplats. för att få ett nytt. Du kan också få en dubblett av ditt röstkort i en lokal för förtidsröstning.

Förtidsrösta

Du kan förtidsrösta från den 24 augusti. Då kan du rösta i valfri lokal som har öppet för förtidsröstning. Ta med id-handling och röstkort när du ska förtidsrösta.

Information på andra språk

Genom att klicka på "Translate" kan du översätta den här sidan till ett annat språk. På Valmyndighetens webbplats Länk till annan webbplats. finns mer information om valet på olika språk.

Frågor?

Om du har frågor om röstningen i kommunen kan du ringa till Sundbybergs stads valnämnd på 08-706 80 00 eller mejla till valnamnden@sundbyberg.se

Senast uppdaterad 15 augusti 2022