Sundbybergs första sommarkvarter invigt

Nu blomstrar det i Sundbyberg! Torsdagen den 30 maj invigde staden sitt första sommarkvarter. Satsningen syftar till att skapa en attraktivare, tryggare och mer levande stadsmiljö under sommaren.

– Sommargågatan på Vasagatan har varit en stor framgång, nu satsar vi på Sundbybergs första sommarkvarter. Genom att skapa fler mötesplatser med grönska och sittmöbler ger vi människor möjlighet att ta större plats i staden. Det är ett smart sätt att utveckla stadsmiljön och göra den mer levande och attraktiv, säger Martin Solberg (MP), ordförande i Stadsmiljö- och trafiknämnden.

Ta chansen att upptäcka Sundbybergs sommarsatsning. Sommarkvareret sträcker sig genom centrala Sundbyberg och du hittar sommarplatserna på Vasagatan, Esplanaden, Sturegatan, Stationsgatan och Sundbybergs torg. Här kan du finna en stunds avkoppling mitt i vår fina stad. Ta plats bland generösa sittytor och lummiga planteringar. Besök barnens hörna eller varför inte utmana en kompis i ett spel!

Sommarkvarteret är öppet hela sommaren

Stadens sommarplatser är öppna under hela sommaren fram till slutet av september. Fokus är att skapa tilltalande och grönskande platser som ger plats för att avkoppling och möten.

Vi behöver din hjälp för att bli ännu bättre

Berätta vad du tycker om stadens sommarkvarter och ge oss värdefulla tips inför framtiden.

Här kan du tycka till om sommarkvarteret. Länk till annan webbplats.


Senast uppdaterad 4 juni 2024