Erik Granqvist föreläser om övergrepp inom idrotten

Våld ska inte behöva drabba någon. Det är fokus för en informationskampanj i sju norrortskommuner, däribland Sundbyberg. I år erbjuds en utåtriktad föreläsning där hockeyprofilen Erik Granqvist berättar om vad som händer när våld och mobbning tillåts inom idrotten och hur vi tillsammans kan motverka detta.

Erik Granqvist föreläsare och tidigare hockeyprofil

Erik Granqvist är tidigare ishockeymålvakt i Elitserien och är nu verksam som hockeyexpert på tv. Han har coachat i Färjestad, Rögle och Tre Kronor och har vunnit tre SM-guld samt en VM-medalj. Tillsammans med journalisten Johan Esk har han skrivit en bok om dolda övergrepp inom idrotten.

– Inom idrotten har vi den enorma möjligheten att fostra schyssta beteenden som ungdomarna sedan tar med sig vidare ut i samhället. Men det kräver medvetenhet, mod och närvaro av vuxna i rummen, säger Erik Granqvist.

Livesänd föreläsning

Den 23 november bjuds ledare för barn och unga i föreningslivet in till en livesänd föreläsning med den tidigare ishockeyspelaren Erik Granqvist, som berättar om hur man förebygger dolda övergrepp inom föreningslivet.

I mån av plats är föreläsningen också öppen för övriga invånare boende i någon av de sju norrortskommunerna - Järfälla, Sigtuna, Sollentuna, Sundbyberg, Solna, Upplands Väsby och Upplands Bro.

Föreläsningen är ett samarbete med RF-SISU Stockholm. Idrottsombud från RF-SISU och relationsvåldssamordnare från Sollentuna kommun svarar på frågor om hur vi tillsammans kan öka tryggheten för barn och unga inom föreningslivet.

Anmäl dig till föreläsning med Erik Granqvist Länk till annan webbplats.(begränsat antal platser)

En månad fri från våld - årlig kampanj

Livesändningen är en del av den årliga kampanjen ”En månad fri från våld” som är ett samarbete mellan sju norrortskommuner. Under november arrangeras föreläsningar för att öka kunskapen och stärka samverkan kring våld i nära relationer - i år med fokus på sexuellt våld.

Våld och utsatthet – här finns stöd och hjälp

Sundbybergs stad erbjuder stöd till våldsutsatta vuxna och barn. Vi hjälper även våldsutövare att förändra sitt beteende. På vår webb finns också länkar till andra organisationer där du kan få stöd och hjälp.

Våld och utsatthet - här finns stöd och hjälp.

Senast uppdaterad 14 november 2023