Nytt LSS-boende invigt i Sundbyberg

I fredags invigdes det senaste gruppboendet i Ursvik, Sundbyberg med cider och tilltugg. Det hölls invigningstal, minglades och en guidad rundtur genomfördes.

Syftet med ett gruppboende är att vuxna personer med funktionsnedsättning som inte klarar eget boende eller boende i servicebostad, ändå ska ha möjlighet att flytta hemifrån och skapa sig ett eget hem.

– Vi är glada över att inviga vårt nya LSS-boende och vi ser fram emot att välkomna våra boende. LSS-boende är en del av vårt åtagande att säkerställa en hög livskvalitet, välbefinnande och att erbjuda en trygg och stödjande miljö för personer med särskilda behov, säger Patrik Tengberg, (S), ordförande i arbetsmarknads- och socialnämnden.

Gruppbostaden har plats för fem boende där alla får en fullvärdig bostad med tillgång till gemensamhetsytor i direkt anslutning till bostaden. En fast medarbetargrupp ger stöd, service och omvårdnad dygnet runt.

Boendet är utformat för att erbjuda vård och stöd i en varm och inkluderande miljö för de boendes specifika behov nu och i framtiden. I Sundbyberg finns nu sju gruppbostäder och två servicebostäder.

Senast uppdaterad 30 oktober 2023