Kvinna på cykel

Bli en cykelvänlig arbetsplats!

Sundbybergs stad har ett samarbete med Cykelfrämjandet för att få fler arbetsplatser att ansluta sig till Cykelvänligast och på så sätt bli en cykelvänligare arbetsplats.

Sundbybergs stad har ett samarbete med Cykelfrämjandet för att få fler arbetsplatser att ansluta sig till Cykelvänligast och på så sätt bli en cykelvänligare arbetsplats.

Många arbetsplatser vill bli cykelvänligare men vet kanske inte var man ska börja eller hur man ska gå vidare med sitt befintliga arbete för att bli cykelvänligare. För att uppmuntra och stötta arbetsplatser att underlätta för sina medarbetare att cykla till och från jobbet är Sundbyberg med i Cykelfrämjandets projekt Cykelvänligast som ger stöd till arbetsplatser som vill bli mer cykelvänliga.

Alla arbetsplatser i Sundbyberg är välkomna att anmäla sig och deltagandet är kostnadsfritt.

Fördelar med att gå med i Cykelvänligast är att det erbjuds kostnadsfri rådgivning, tillgång till nätverk och exponering av företaget som en cykelvänlig arbetsplats. Här kan du läsa mer om hur det fungerar att bli en cykelvänlig arbetsplats Länk till annan webbplats.!

Nu under våren genomförs cykelutmaningen som är en årlig lagtävling som går ut på att medarbetare tävlar mot varandra. Utmaningen pågår mellan 1-26 maj och är ett bra sätt för medarbetare att komma igång med cyklingen under våren. Läs mer om cykelutmaningen här Länk till annan webbplats..

Därför ska ni bli en cykelvänlig arbetsplats

Friskare och skärpta medarbetare, stärkt miljöprofil, attraktiv arbetsplats, modernt rättvisetänk och lägre stressnivåer.

Boka gärna in ett samtal med representanter för Cykelvänligast, för att ta fram en handlingsplan och sätta upp mål tillsammans – anmäl ert intresse till info@cykelvanligast.se

Inspirationsföreläsning på webben

Den 3 maj kl. 10-11 kommer Trivector hålla ett webbinarium ”Så blir din arbetsplats cykelvänlig- tips och inspiration till dig som arbetsgivare eller fastighetsägare”. Läs mer om webbinariet här Länk till annan webbplats.!

Senast uppdaterad 21 april 2023