Frida Nilsson blir Sundbybergs nya stadsdirektör

Porträtt av Frida Nilsson

Frida Nilsson tillträder tjänsten som stadsdirektör och vd för koncernen Sundbybergs stadshus AB den 1 januari 2023.

Frida har gedigen erfarenhet från starka utvecklingskommuner. Hon kommer närmast från Nykvarns kommun där hon varit kommundirektör i 4 år. Innan dess arbetade hon bland annat som kommunjurist och sektorchef i Värmdö kommun. Frida är utbildad jurist specialiserad på offentlig rätt. I Sundbyberg väntar spännande utmaningar på flera områden.

– Jag är hedrad, stolt och glad över att få komma till Sundbyberg och ser fram emot att få bidra till Sundbybergs fortsatta utveckling. Det är ett väldigt spännande uppdrag med många stimulerande utmaningar och möjligheter. Jag ser särskilt fram emot att leda det fortsatta arbetet med hållbar stadsutveckling mot ett ännu vackrare och tryggare Sundbyberg. Staden måste fungera även under byggtiden och utvecklingen ska ske i samklang mellan staden, näringslivet och sundbybergarna, säger Frida Nilsson, blivande stadsdirektör i Sundbybergs stad.

Utöver rollen som stadsdirektör kommer Frida axla ansvaret som vd för koncernen Sundbybergs stadshus AB, som omfattar dotterbolagen Förvaltaren, Lokalfastigheter, Sundbyberg avfall och vatten, Sundbybergs stadsnätsbolag och Sundbybergs bredband. Bolaget ansvarar också för stadsutvecklingsprojektet ”Sundbybergs nya stadskärna”, som syftar till att omhänderta de exploaterings- och utvecklingsmöjligheter som skapas i samband med att Mälarbanan byggs ut från Tomteboda till Kallhäll och läggs i tunnel genom centrala Sundbyberg, vilket öppnar för den nya stadskärnan.


Senast uppdaterad 15 september 2022