Voi etableras i centrala Sundbyberg

Bild på parkering för Voi elsparkcykel

Torsdag 7 juli började Voi att placera elsparkcyklar runt om i centrala Sundbyberg.

Voi är ett företag som tillverkar och hanterar elsparkcyklar. Sundbybergs stad och polisen har godkänt Vois etablering i centrala Sundbyberg.

För att använda elsparkcykel från Voi laddar du ner applikationen ”Voi” där appar finns. I appen är det synligt var du får köra och var du får parkera.

Sundbybergs stad har några utvalda ytor där det endast är möjligt att köra 7km/h. I dagsläget är det strandpromenaden och gångfartsområdet på Landsvägen. Vid kyrkan och begravningsplatsen går det inte att köra alls.

Inom en viss yta, som är synlig i appen är det endast möjligt att avsluta sin resa på utvalda parkeringsrutor. Några cykelställ kommer också att vara tillgängliga för att parkera elsparkcykeln och avsluta sin resa i. Parkeringsrutorna syns i appen.

Utanför ytan kan användaren parkera nästan vart som helst, förutom ett fåtal platser. När resan är avslutad behöver användaren fota elsparkcykeln så att den parkeras på ett korrekt sätt.

Sundbybergs stad kommer att följa utvecklingen noga i samarbete med Voi - för staden är framkomlighet och tillgänglighet en viktig och prioriterad fråga. Upptäcker du felparkerade elsparkcyklar felanmäl direkt till Voi: https://www.voiscooters.com/sv/kontakt/ Länk till annan webbplats. eller via appen.

Senast uppdaterad 11 juli 2022