Frihet på cykel - cykelkurs för vuxna

Cykelkurserna i Sundbybergs stad pågår varje år fram till midsommar. Deltagarna lär sig både att cykla och vilka trafikregler som gäller. Och att cykla ger frihet.

Hitta balansen, lära sig trafikregler, trafikmärken, cykelns utrustning och att visa tecken. Det är mycket att ta in under kursens 6-7 tillfällen.

– I Sundbybergs stad har vi cykelkurser varje år, det är ett stort intresse och platserna blir fullbokade väldigt snabbt, säger Ellen Lindberg, miljösamordnare. Det är välkommet att fler lär sig att cykla: det ger ökad frihet, är bra för hälsan, för ekonomin, för miljön och för stadsbilden.
– Vi är väldigt glada att vi kan ha dessa cykelkurser i Sundbyberg, säger Ellen.

Den ökade friheten på cykel ger möjlighet att cykla till jobbet eller till studierna. Att ta en cykeltur med familj eller vänner. Att cykla för att det är kul och nyttigt. Eller kanske lära sig att cykla för att kunna söka jobb inom till exempel hemtjänsten eller på posten.

– Det är svårt att lära sina barn att cykla när man själv inte kan, säger kursdeltagaren Fardosa. Nu när jag kan jag cykla är jag en bra förebild för mina barn.

Cykelkurserna är ett samarbete mellan Sundbybergs stad, Cykelfrämjandet och Energi- och klimatrådgivningen.

Läs mer om cykelkurserna i Sundbybergs stad här.
Läs mer om cykelkurser på Cykelfrämjandets hemsida Länk till annan webbplats..

Senast uppdaterad 10 juni 2022