Plakett Årets byggnad

Årets byggnad 2022 är Järvastationen, Sundbyberg 2:35

En överraskande byggnad med en oväntad gestaltning för platsen. Bidraget Sundbyberg 2:35 vann sundbybergarnas omröstning med 55 procent av rösterna.

God arkitektur och ett positivt bidrag till en varierad stadsbild med fokus på hållbarhet. Det är kriterierna för tävlingen Årets byggnad där vinnaren röstas fram av sundbybergarna. Bland fyra nominerade bidrag vann Järvastationen, Sundbyberg 2:35. Byggnaden är ritad av Vattenfall Eldistributions fastighetsutvecklare/arkitekt Dan Cvetkovski och Christer Rabe, Cosmo arkitektur AB. Vattenfall Eldistribution är byggaktör.

– Vattenfalls teknikbyggnad är verkligen en värdig vinnare. Det är roligt att se att arkitektonisk omtanke om en teknikbyggnad på ett så fint sätt bidrar till en bra stadsmässighet, säger Stefan Bergström (C), ordförande exploaterings- och näringslivsutskottet.

Läs hela pressmeddelandet här.

Prisutdelning på scen

Stefan Bergström (C) delade ut priset i form av en vacker plakett på vårmarknaden i Sundbyberg den 2 juni, tillsammans med Erik Gutiérrez-Aranda (S), ordförande byggnads- och tillståndsnämnden.

Här hittar du bilder och information om årets tävling.

Senast uppdaterad 3 juni 2022