Skolans elever håller Sundbyberg rent

Den årliga kampanjen Skräpplockardagarna är igång. Ursvikskolans elever deltar och ser till att hålla Ursviks motionsområde rent och fint.

Eleverna får lära sig om vår gemensamma miljö och engagera sig mot nedskräpning. Återvinning av papper, glas, plast och annat material är en självklarhet för barnen.

– Under kampanjdagarna har vi mellan 4 000 och 5 000 barn och ungdomar som är ute och samlar skräp till insamling och återvinning. Det är så inspirerande att vara med och arrangera detta, säger Ellen Lindberg, miljösamordnare för kampanjen i Sundbybergs stad.

– Tillsammans kan vi hjälpa till att hålla Sundbyberg rent genom att inte skräpa ner och aldrig slänga fimpar på marken. Jag vill tacka alla barn och andra som hjälper till att plocka skräp i vår fina stad, säger Stefan Bergström (C), ordförande i Stadsmiljö och tekniska nämnden.

Skräpplockardagarna Länk till annan webbplats. arrangeras av Håll Sverige Rent i samverkan med Sveriges kommuner och engagerar hundratusentals barn och elever över hela landet. Sundbyberg deltar förstås varje år.

Senast uppdaterad 16 maj 2022