Bild på restaurangkök.

Coronainformation till dig som driver serveringsställe

Med anledning av den kraftigt ökade smittspridningen i samhället gäller skärpta åtgärder från och med den 12 januari. De gäller även dem som bedriver serveringsverksamhet på restaurang, café och liknande.

Detta är nytt för serveringsställen

  • Storleken på sällskap får uppgå till högst 8 personer.
  • Serveringsställen ska hålla stängt mellan klockan 23.00-05.00. Stället ska vara tomt på gäster klockan 23.00. Serveringsstället kan dock fortsätta erbjuda mat och dryck för avhämtning förutsatt att trängsel inte uppstår.

Följande regler fortsätter att gälla

  • Inomhus är endast sittande servering tillåten.
  • Gäster får dock gå och hämta mat eller dryck utan att trängsel uppstår.
  • Ha rutiner för att säkerställa minst en meter avstånd (åt alla håll) från andra sällskap, både inom- och utomhus.
  • Informera besökare om hur de kan minska risken för smittspridning.
  • Erbjuda besökare handtvätt eller handdesinfektion.

Råd sedan den 8 december

  • Begränsa antalet besökare som vistas samtidigt på serveringsstället.
  • Möblera om eller på annat sätt skapa utrymme som gör att dina besökare kan hålla avstånd till varandra.
  • Markera avstånd på golvet eller på annat sätt markera vilket avstånd besökare bör hålla till varandra.
  • Använda alternativa lösningar till köer så som nummerlappssystem.

Frågor och svar

Här hittar du frågor och svar Länk till annan webbplats..

Miljöenheten kommer att kontrollera att reglerna följs. Läs mer information samt frågor & svar här.

Allmänheten kan anmäla trängsel

Staden har tagit fram ett formulär som allmänheten kan använda för att informera miljöenheten om trängsel.

Miljöenheten utreder klagomål från allmänheten och gör kontroller på restauranger i Sundbyberg för att säkerställa att reglerna följs. Inspektörerna informerar och pratar med verksamheterna samt följer upp med en ny kontroll om det behövs.

Senast uppdaterad 12 januari 2022