Bild på restaurangkök.

Coronainformation till dig som driver serveringsställe

Den 23 december infördes nya smittskyddsåtgärder med anledning av covid-19, vilket även påverkar Sundbybergs serveringsställen.

Detta gäller från den 23 december

  • Endast sittande servering är tillåten inomhus - gäster får dock gå och hämta mat eller dryck om inte trängsel uppstår.
  • Ha rutiner för att säkerställa minst en meter avstånd (åt alla håll) från olika sällskap, både inom- och utomhus.
  • Informera besökare om hur de kan minska risken för smittspridning.
  • Erbjud besökare handtvätt eller handdesinfektion.

Miljöenheten kommer att kontrollera att reglerna följs. Läs mer information samt frågor & svar här.

Allmänheten kan anmäla trängsel

Staden har tagit fram ett formulär som allmänheten kan använda för att informera miljöenheten om trängsel.

Miljöenheten utreder klagomål från allmänheten och gör kontroller på restauranger i Sundbyberg för att säkerställa att reglerna följs. Inspektörerna informerar och pratar med verksamheterna samt följer upp med en ny kontroll om det behövs.

Senast uppdaterad 28 december 2021