Café Ekbacken skapar sysselsättning

Café Ekbacken i Sundbyberg har invigts i ett samarbete mellan Sundbybergs stad och Samordningsförbundet Sundbyberg.

Här får människor som aldrig fått en chans till anställning på öppna arbetsmarknaden möjlighet till anställning med arbetsuppgifter som anpassas efter arbetsförmågan. Samtidigt får Ekbackens olika verksamheter sitt efterlängtade café.

– Vi har haft den stora glädjen att inviga Café Ekbacken. Deltagarna har gjort ett fantastiskt arbete med att renovera lokalerna som nu verkligen är inbjudande, säger Marie Lundman Völker (S), ordförande i social- och arbetsmarknadsnämnden. Grattis alla inblandade!

Idén till detta projekt är från enheterna Arbetsmarknad och Jobbcenter. Det är viktigt att få människor i arbete och egen försörjning. Många går år efter år mellan ekonomiskt bistånd, arbetsmarknadsenheten, externa aktörer, Arbetsförmedlingen, vården och Försäkringskassan.

– Vi skapar en arbetsplats där varje deltagare får arbeta helt utifrån sina egna förutsättningar och sin egen förmåga. Och vi erbjuder anställning till deltagaren. Det är så viktigt, säger AnnaLotta Skarp, projektledare och enhetschef på Jobbcenter i Sundbybergs stad.

Under hela sommaren har deltagarna arbetat med att renovera, måla och ställa iordning lokalerna - ett utdraget och tålamodskrävande arbete. Nu kan alla skörda frukterna av all ansträngning.

Projektet är ett samarbete mellan Sundbybergs stad och Samordningsförbundet Sundbyberg med medel från Europeiska socialfonden (ESF).

Senast uppdaterad 1 oktober 2021