Dagen är här. Sverige öppnar upp

I dag är det den 29 september 2021, en historisk dag. Efter 568 dagar med coronarestriktioner tas allmänna råd och rekommendationer bort och samhället återgår till ett normalläge.

Med anledning av Folkhälsomyndighetens besked om att de allmänna råden om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19 tas bort planerar Sundbybergs stad för återöppning av våra verksamheter.

Efter 568 dagar med coronarestriktioner tas alla restriktioner bort för vaccinerade. Det innebär att alla begränsningar på serveringsställen, hur många som får delta på privata sammankomster och offentliga tillställningar tas bort. Råden om att arbeta hemifrån upphör därmed.

Däremot bör du som inte är fullvaccinerad mot covid-19 vidta försiktighetsåtgärder. Ta extra hänsyn till personer i riskgrupp och äldre. Fortsätt håll avstånd till andra människor när det är möjligt. Var försiktig för din egen skull och för att undvika spridning av covid-19.

Försiktighetsåtgärder gäller inte för personer under 18 år eller för personer som av medicinska skäl har rekommenderats att inte vaccinera sig mot covid-19.

Däremot bör alla, även fullvaccinerade fortsätta vara uppmärksamma på symtom på covid-19. Vid misstanke, stanna hemma och undvik kontakt med andra människor. Folkhälsomyndigheten rekommenderar även fortsättningsvis att testa sig vid symtom.

Senast uppdaterad 29 september 2021