Trapphuskampanj mot våld

Förvaltaren inför nu konceptet Tillsammans bryr vi oss i alla sina fastigheter, som handlar om att få grannar att agera om de är orolig för att någon utsätts för våld eller på annat sätt inte har det bra.

Tillsammans bryr vi oss handlar om att visa omtanke om varandra och att våga agera vid oro för att någon far illa. Ursprunget kommer från arbetet som den ideella föreningen Huskurage driver för att förebygga och hindra våld i nära relation – genom att ge grannar verktyg att agera.

Varje år dödas cirka 20 personer av en person de känner. I många hem finns barn som växer upp med våld, psykisk ohälsa eller missbruk. Mycket sker i hemmet, som borde vara den tryggaste platsen på jorden. Tillsammans bryr vi oss handlar om att visa omtanke och bry sig, så att vi tillsammans skapar trygga bostäder.

Första steget mot att förebygga våld och rädda liv gör vi genom att gemensamt ta ställning mot alla typer av våld. Förvaltaren ska uppmärksamma och öka kunskapen om frågorna så att våra medarbetare och hyresgäster vet hur man kan agera – från oro till omtanke.

Tillsammans bryr vi oss - affisch (Förvaltaren) Pdf, 110.2 kB.
Tillsammans bryr vi oss - informationsbrev (Förvaltaren) Pdf, 96.9 kB.

Senast uppdaterad 10 juni 2021