Ursvik har fått tillökning: Kvarnkullens förskola

Nu har Sundbybergs stad officiellt invigt Kvarnkullens förskola, en av tre helt nybyggda förskolor i staden under det senaste året.

De övriga två, Fredens förskola ligger i Hallonbergen och Backen i Rissne och stod båda klara till hösten 2020.

Fr v: Marie Lindvall Wahlberg (verksamhetschef fsk), Johan Storåkers (L), Ayla Eftekhari (S), Stefan Bergström (C)

– Det är ett väldigt fint tillskott för familjer i Ursvik att kunna sätta sina barn i förskolor med ändamålsenliga lokaler, säger Ayla Eftekhari (S), förskolenämndens ordförande. En miljö som uppmuntrar till lek och lärande. Vi har gjort prioriteringar för att kunna bygga förskolor med den här höga kvalitén.

– Förskolorna i Sundbyberg har en väldigt hög kvalité rent generellt. På Kvarnkullens förskola har vi fått fina utforskande lärmiljöer både inomhus och utomhus, säger Marie Lindvall Wahlberg, verksamhetschef förskola.

Kvarnkullens förskola består av tio avdelningar med plats för cirka 150 barn och 30 pedagoger. Den är byggd med mycket rymd och stora ljusinsläpp. Gården runtom är väl tilltagen med gott om plats för lek och utforskande.

– Barnen är vår framtid, därför är det så viktigt att vi prioriterar barnen och deras miljöer, säger Stefan Bergström (C), stadsmiljö och tekniska nämndens ordförande.

Från vänster: Niclas Fredriksson, Thomas Bäcklin (Lokalfastigheter AB)

– Den här förskolan är vi mycket stolta över, säger Thomas Bäcklin, projektansvarig, Lokalfastigheter AB i Sundbybergs stad. Den är byggd för att uppfylla miljöbyggnad silver, men med högsta nivå - guld - för energi. Vi har solpaneler på taket.

Kvarnkullens förskola stod klar att tas i bruk av förskoleverksamheten i staden i mitten av april. Under tre veckor har barn och pedagoger fått bo in sig i Ursviks senaste förskola.

– Kvarnkullens förskola är en sån fin symbol för vår ledstjärna inom barn och utbildning i Sundbybergs stad: "Vad vill du bli när du blir stor? Vi gör det möjligt", säger Marie Lindvall Wahlberg.

Senast uppdaterad 8 maj 2021