Bild på plakett Årets byggnad

Nu startar tävlingen Årets byggnad i Sundbyberg 2021

För femte året i rad presenterar Sundbybergs stad tävlingen Årets byggnad. Nu kan du som bor, vistas eller besöker Sundbyberg rösta på din favorit bland årets fem kandidater.

Det är både enskilda byggnader och större kvarter bestående av flera byggnader som kandiderar i tävlingen. Du hittar alla tävlingsbidragen här. Det bidrag som får flest röster vinner.

Tävlingen

Omröstningen pågår från 3 maj 2021 till och med 31 maj 2021. Vinnaren presenteras i början på juni och tilldelas utöver äran ett diplom och en vacker plakett som kan fästas på fasaden.

En jury bestående av tjänstemän och förtroendevalda inom stadsplanering och byggprojekt har nominerat fem nybyggda fastigheter till tävlingen Årets byggnad 2021. Alla byggnader är färdigställda under föregående år. Sundbybergs stad vill med tävlingen lyfta fram goda exempel på kvalité i skapandet och inspirera till en fortsatt hög nivå och god arkitektur.

Årets bidrag på kartan

Är du nyfiken och vill se årets nominerade bidrag även i verkligheten? Årets nomineringar hittar du runt om i Sundbyberg. I Hallonbergen, Ursvik och centrala Sundbyberg. Ta en promenad eller en tur på cykeln. Här kan du se var de nominerade byggnaderna liggerPDF.

Senast uppdaterad 3 maj 2021