Med Origo kan du prata om heder och skam

Alla människor har rätt till att forma sitt eget liv och välja sin egen framtid. Sundbybergs stad samarbetar med Origo i Stockholms län för att förhindra att fler unga utsätts för äktenskapstvång, förs ut ur Sverige eller kvarhålls i ett annat land mot sin vilja.

Origo är Stockholms läns resurscentrum mot hedersrelaterat våld. Origo arbetar tillsammans med Region Stockholm, Polisregion Stockholm och kommunerna i Stockholms län. Origo hjälper både dig som är ung som begränsas av hedersnormer och stödjer dig som möter målgruppen i ditt arbete.

För dig som är ung och utsatt

Är du mellan 13 och 26 år? Känner du dig pressad av din familj och släkt? Alla har rätt till att forma sitt eget liv och sin egen framtid. Hos Origo kan du få hjälp utan att berätta vem du är. Läs mer på Origos infoblad Pdf, 186.6 kB. eller besök deras hemsida www.origostockholm.se Länk till annan webbplats.

För dig som arbetar med unga

Arbetar du med unga som begränsas av hedersnormer? Känner du en oro för enskilda ungdomar? Vi behöver hjälpas åt för att förhindra att unga utsätts för äktenskapstvång. Läs mer på Origos infoblad Pdf, 186.6 kB. eller på deras hemsida www.origostockholm.se Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad 27 april 2021