Mentorprogrammet Kv(in)na - en integrationssatsning för kvinnor och tjejer

Kv(in)na är ett nytt samarbete mellan Nya Kompisbyrån och Sundbybergs stad tillsammans med fem andra kommuner i Stockholmsregionen. Projektet syftar till att stärka integrationen i kommunerna genom mentorskap.

I mentorprogrammet Kv(in)na matchar Nya Kompisbyrån etablerade kvinnor som är sysselsatta med kvinnor och tjejer som är nyanlända, utrikesfödda eller svenskfödda tjejer med utrikesfödda föräldrar. Matchningarna kommer att skapa ett ömsesidigt utbyte för mentorparen och bidra till ett utökat nätverk för adepterna. Målet är att det på sikt ska leda till arbete och studier.

För dig som vill delta i Kv(in)na skickar in en intresseanmälan och sedan matchar Nya kompisbyrån ihop mentorpar utifrån de frågor som besvaras i anmälan. Varje mentorpar blir inbjudna till en uppstartsträff för att få information, tips och vägledning. Mentorparen ansvarar därefter tillsammans för att träffas minst tre gånger under en period på sex månader.

Mentorparen kommer även bjudas in till olika nätverksträffar.

Läs mer om Kv(in)na och anmäl dig redan idag på: www.nyakompisbyran.se/kvinnalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller anmäl dig genom att scanna QR-koden som finns i infobladet och affisch.

Här hittar du både infobladPDF och affischPDF

Senast uppdaterad 8 mars 2021