Erbjudande om vaccinering för personer med hemtjänst, hemsjukvård och personlig assistans

Nu får alla som har hemsjukvård, omsorg via hemtjänsten eller personlig assistans i Sundbyberg erbjudande om vaccinering mot covid-19.

Du som har någon av dessa insatser får erbjudandet via din utförare.

Utförarens personal tar med sig ett medgivande hem till dig, som du fyller och lämnar in om du vill ha vaccin. Du behöver också fylla i en hälsodeklaration.

Vaccineringen görs sedan via den vårdcentral du är listad vid. Vårdentralerna förbereder nu allt inför vaccineringen. När den kan komma igång är helt beroende av vaccinleveranserna.

Undrar du över i vilken ordning olika grupper kommer att erbjudas vaccin?

Läs mer om prioriteringar kring covid-19-vaccineringen på folkhalsomyndigheten.selänk till annan webbplats

Region Stockholms preliminära plan för vaccineringar länk till annan webbplats

Var försiktig – falska erbjudanden förekommer

Vi vill samtidigt varna för att det förekommer bedrägerier kopplade till vaccineringen och påminna dig om att vara försiktig. Om du är osäker, vänd dig till din utförare.

Information från polisen:

"Just nu utnyttjar bedragare att många vill vaccinera sig mot Covid-19.

Bedragarna säger att de ringer från till exempel Folkhälsomyndigheten eller din region, och vill boka in en vaccinationstid åt dig. De kommer kräva att du identifierar dig med bankdosa eller mobilt bank-id, detta ska du absolut inte göra. Lägg direkt på luren om du får denna typ av samtal."

Läs mer om hur du skyddar dig mot telefonbedrägerier på https://polisen.se/utsatt-for-brott/skydda-dig-mot-brott/bedrageri/telefonbedragerier---skydda-dig/länk till annan webbplats

Senast uppdaterad 28 januari 2021