Fri parkering vid Hallonbergens centrum

Från och med den 1 december gäller en timmes fri parkering på vardagarna och tre timmars fri parkering på helgerna på parkeringsytorna på Örsvängen vid Hallonbergens centrum (se karta nedan). Beslutet är taget av stadsmiljö- och tekniska nämnden.

Det är viktigt att du som parkerar, och som ska betala din parkering med mobilen, tittar på tilläggsskylten och anger den nya områdeskoden 8420, annars kommer du inte få tillgång till den fria parkeringstimmen på vardagarna och tre timmar på helgen.

Tyvärr fungerar det just nu inte att parkera 1 timme fritt vardagar/3 timmar fritt helger genom att använda parkeringsautomaten utan du måste betala för din parkering enligt gällande taxa, men leverantören arbetar på att lösa detta så snart som möjligt. Därför är det för tillfället bara möjligt att ta del av den fria parkeringstiden via mobilapparna.

– Det har varit ett extra tufft år för många näringsidkare. Vi har därför i både stadskärnan och Rissne centrum haft en avgiftsfri timme för parkering i affärsnära lägen på grund av pandemin. Nu vill vi också underlätta visstidsparkering i Hallonbergen centrum för att stödja det lokala kultur- och näringslivet där, säger Stefan Bergström (C), ordförande i stadsmiljö- och tekniska nämnden.

Parkeringen ligger vid Örsvängen, se blåmarkerad yta. Klicka på kartan för att förstora den.

Senast uppdaterad 18 december 2020