Coronaanpassat bidrag för unga blir Drömpeng online

Reglerna för Drömpengen, bidraget för unga sundbybergare mellan 13 och 25 år som vill genomföra ett projekt eller ett event av något slag, ändras till att även gälla digitala evenemang.

Restriktionerna i samband med coronapandemin har gjort det svårt att anordna publika evenemang, därför ändras nu kriterierna för bidraget tillfälligt till att även gälla projekt som enbart når sin publik via internet.

- Vi hoppas att kunna vända en vardag med få nya möten och kulturupplevelser till något positivt och inte låta stödet till unga människors egna projekt stanna av under den här perioden. Den temporära ”coronaanpassningen” som vi gör av Drömpengen innebär att vi nu kommer att godkänna digitala projekt/events/utställningar som inte behöver genomföras för en publik i Sundbyberg, säger Annica Grahn Seton, tillförodnad enhetschef på Fritid Sundbyberg.

De unga uppmuntras också att söka stöd för själva produktionerna som kan sändas live eller publiceras på sociala medier (tex. poddar, fotoutställning, film). Kostnader för en digital produktion kan till exempel vara hyra för teknik eller för att kunna ta in hjälp med att spela in en musikvideo, konstnärsmaterial etcetera.

- Det viktiga är att ungdomar kan söka stöd för en kreativ process som resulterar i någon form av produktion som kan upplevas av och inspirera andra unga, säger Annica Grahn Seton.

Drömpeng online gäller från och med nu och under hela vårterminen 2021. Det högsta beloppet att ansöka om är 10000 kronor. Ansökan kan gälla exempelvis att arrangera en festival, konsert, modevisning, utställning, turnering eller en workshop, kan ske när som helst och svar utlovas inom tre veckor.

Mer information om kriterierna och om hur ansökan går till finns här.

Senast uppdaterad 9 december 2020