Hyvää itsenäisyyspäivää! God självständighetsdag!

Den 6 december är det Finlands självständighetsdag. Den firas till minne av att Finland förklarade sig självständigt från Ryssland den 6 december år 1917 och är Finlands nationaldag.

I år får vi fira självständighetsdagen digitalt. Här kommer en hälsning från kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg, Peter Schilling (S).

Du som är sverigefinne och bor i Sundbyberg har rätt att använda finska i dina kontakter med staden. Du kan också få äldreomsorg och förskola helt eller delvis på finska.

Hyvää itsenäisyyspäivää! God självständighetsdag!

Itsenäisyyspäivää juhlitaan vuonna 1917 Suomen Venäjästä itsenäiseksi julistautumisen muistoksi, ja se on Suomen kansallispäivä. Tänä vuonna emme voi pitää itsenäisyyspäivän juhlaa tavalliseen tapaan, tässä kuitenkin tervehdys kunnanneuvos Peter Schillingiltä.

Sundbybergissä asuvilla ruotsinsuomalaisilla on oikeus käyttää suomea yhteydenpidossa kaupunkiin, sekä saada vanhusten- ja lastenhoitoa kokonaan tai merkittävissä määrin suomeksi.

Senast uppdaterad 7 december 2020