Sundbybergs tolfte litterära skylt invigd

Nu är Sundbybergs tolfte litterära skylten på plats på Gjuterigatan i Lilla Alby. Den tillägnas Hillevi Wahl och invigdes på lördagen av kommunalråden Stefan Bergström (C) och Johan Storåkers (L).

Hillevi Wahl, Stefan Bergström (C) och Johan Storåkers (L)

Hillevi Wahl, som också vår på plats under invigningen, skildrar i boken ”Kärleksbarnet” sin uppväxt i ett alkoholisthem på just Gjuteribacken.

- De litterära skyltarna är ett fint inslag i Sundbybergs stadsmiljö och bidrar till en promenadvänligare stad, säger Stefan Bergström (C), stadsmiljökommunalråd.

Sundbybergs stads arbete med litterära skyltar har sitt ursprung i ett medborgarförslag om att genom skyltar hylla de författare som har verkat i eller nämnt staden i sina verk. Texten på en litterär skylt tydlig koppling till den plats där den sätts upp.

- I en stad med ett stort fokus på läsning och bildning är det mycket positivt att vi genom litteraturskyltar kan uppmärksamma författare som skriver om Sundbyberg, säger kulturkommunalrådet Johan Storåkers (L).

- Jag hoppas att de som ser skylten inspireras till att läsa Hillevis texter och känner stolthet över området. Det är faktiskt första gången vi tillägnar skylten en författare som är född i Sundbyberg. Att Hillevi själv deltar i invigningen gör det hela extra roligt, säger Margareta Engstrand, bibliotekschef i Sundbybergs stad.

Efter invigningen hölls ett uppskattat författarbesök Med Hillevi Wahl på biblioteket i Signalfabriken.

Förslag på teman till de litterära skyltarna kan lämnas till kulturochfritidsnämnden@sundbyberg.se

Senast uppdaterad 5 oktober 2020