Utbildningsminister Anna Ekström invigde förskolan Backen i Rissne

Alla barn och pedagoger fick under måndagen hjälp med invigningen av Anna Ekström, utbildningsminister, Peter Schilling, kommunstyrelsens ordförande och ett antal inbjudna talare samt gäster.

Spända av förväntan sitter alla barn med pedagoger i backen nedanför förskolans stora terrass där invigningsceremonin sker.

Det väntas glass för alla barn, såpbubblor i massor från en såpbubblekanon, klippta band och ballonger i skyn. Kaffe och kakor till de besökande. Och god förväntansfull stämning.

– Här är alla barn välkomna och alla barn ska ha det bra i Sundbyberg, inleder kommunstyrelsens ordförande Peter Schilling (S).

Förskolan Backen utgår från Reggio Emilias pedagogiska filosofi för att utveckla barnens nyfikenhet, intressen och tankar. Utegården är grön och där finns finurliga grejer för lek och fantasi.

I hela bygget återfinns höga ambitioner vad gäller miljö och hållbarhet. Förutom barnens härliga energi bidrar solceller till energiförsörjningen. På taket finns förutom solcellerna också en mångfald av växter.

– Allt vi gör i förskolan är viktigt. Men kanske viktigaste av allt är att vi trivs, har roligt och att vi får en bra barndom, säger Anna Ekström, utbildningsminister.

Senast uppdaterad 15 september 2020