Sommarstad – utomhusaktiviteter för alla

Är du spelsugen? Eller vill du hellre låna en bok och sitta och läsa på en lugn och stilla plats? Under helgen kommer flera spännande installationer att sättas ut på olika ställen i Sundbyberg.

Det är ett projekt som kallas Sommarstad och är en blandning mellan kultur, lek och konst. Du kan till exempel dikta på poesiplanket på Sundbybergs torg och i Rissne centrum, spela kort och sällskapsspel på spelbordet vid Rissne ängar och Lötsjön. Vid Golfängarna kan du även låna en bok i minibibblan och spela sällskapsspel och pingis.

Projektidén är att skapa mötesplatser med aktiviteter som riktar sig både till barn, ungdomar och vuxna. Bakom projektet står Fredrik Matz, landskapsarkitektstudent i samarbete med Sundbybergs stad.

–Min förhoppning är att sundbybergare i alla åldrar ska få glädje av aktiviteterna i Sommarstad. Det är ett mycket välkommet projekt som verkligen anammar stadens kärnvärden ”levande, nytänkande och tillsammans”, säger Stefan Bergström, ordförande i stadsmiljö- och tekniska nämnden.

Välkommen ut till stadens vardagsrum!

Läs mer om projektet Sommarstad

Senast uppdaterad 1 juni 2020