Så sker avslutningar i Sundbybergs stads skolor

Den 9 juni är det skolavslutningar i staden, en glad och härlig tid för många. Men i år blir det avslutningar med begränsningar efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Skolavslutningar i Sundbybergs stad den 9 juni kommer att begränsas för årskurs F-9 till mindre grupper utan närvarande släkt och vänner. Rektor på respektive skola organiserar och kommunicerar detta med personal, elever och vårdnadshavare.

Avgångselever på S:t Martins gymnasium kommer att ha avslutning klassvis i skolan eller utanför skolan uppdelat på olika tider från och med 5 juni till 9 juni. Eleverna har fått vara med och planera sina avslutningar tillsammans med sina lärare och mentorer.

– I rådande situation och när mycket inte är som vanligt här i världen kommer också årets skolavslutningar att se annorlunda ut. Fira ska vi så klart få göra, men med anpassningar till de restriktioner som råder, säger Marie Truedsson, förvaltningschef vid barn- och utbildningsförvaltningen i Sundbybergs stad.

Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att minimera sociala kontakter och förbud mot folksamlingar över 50 personer ligger till grund för beslutet att anpassa avslutningarna.

Senast uppdaterad 29 maj 2020