Risöskolan håller Sundbyberg rent

Risöskolans elever engagerar sig varje år i kampanjen mot nedskräpning.

Risöskolan deltar som vanligt i kampanjen men engagerar sig även till vardags mot nedskräpning och ser alltid till att återvinna papper, glas, plast och annat material som används på skolan.

– Genom att delta i den här kampanjen kan vi på ett mycket bra sätt knyta an till läroplanen. Att delta i skräpplockarkampanjen betyder att vi gör detta i ett mycket större sammanhang. Det är viktigt för oss att få vara delaktiga, säger specialpedagog Margareta Johansson på Risöskolan.

Skräpplockardagarna arrangeras av Håll Sverige Rentlänk till annan webbplats i samverkan med Sveriges kommuner och engagerar hundratusentals barn och elever över hela landet. Sundbyberg deltar förstås varje år.

– Under kampanjdagarna i år var runt fyra tusen barn och ungdomar ute och samlade skräp till insamling och återvinning. Nationellt rör det sig om sjuhundra tusen som är ute och samlar skräp. Det är verkligen en otrolig kraft i det här, säger Arash Sajadi, utvecklingsledare och samordnare för kampanjen i Sundbybergs stad.

Senast uppdaterad 26 maj 2020