Skyddsvisir tillverkas av elever och medarbetare i Sundbybergs stad

Nu pågår tillverkningen för fullt av skyddsvisir till vård och omsorg inom staden.

I dessa tider är det viktigare än någonsin att samarbeta och ställa upp för varandra. Men också att vara kreativ och komma på smarta lösningar på problem.

Skyddsutrustning är ju en bristvara inom vården, så eleverna på Kymlingeskolan i Sundbybergs stad har satt igång tillverkning av skyddsvisir. Nu har de redan skapat uppemot 450 skyddsvisir till vård och omsorg i staden.

– Eleverna tycker det är roligt att kunna bidra i detta krisläge och har använt sig av OH-papper, skumgummi, fästkuddar och resårsband, säger rektor Marie Nyhed.

Den första omgången visir är nu levererade och redan är eleverna igång med att tillverka nya exemplar.

Men det är inte enbart elever som ställer upp och hittar nya lösningar på bristen av skyddsutrustning. Även på den digitala skaparverkstaden Kvasar Makerspace, på Ekbacken i Sundbyberg, pågår tillverkning av skyddsvisir.

Där drar de nytta av ett par 3D-printers som nu går för fullt, nämligen att få ur sig hållare till visir i form av OH-plast. Ett antal visir är tillverkade, spritade och levererade till LSS-boenden i Sundbybergs stad.

– Det gör mig så glad att vi kan kraftsamla så här och hjälpas åt, säger utvecklingsledare Per Falk, på Kvasar Makerspace i Sundbybergs stad.

Senast uppdaterad 2 april 2020